Επίσημο: Ανανεωμένη Mercedes-AMG GT και νέα έκδοση

Επίσημο: Ανανεωμένη Mercedes-AMG GT και νέα έκδοση

Με αφορμή την 50η επέτειο της AMG λανσάρεται η Mercedes-AMG GT C Coupe, σε συνδυασμό με ένα μικρό facelift.

Η AMG, η εταιρεία του Affalterbach που γεννήθηκε ως εξειδικευμένος βελτιωτής και εξελίχθηκε σε σημαντικότατο brand, αναπόσπαστο κομμάτι της Mercedes, γιορτάζει τα 50 χρόνια της.

Με αυτή την αφορμή παρουσιάστηκε ένα μικρό facelift της κλασικής πλέον Mercedes-AMG GT και μία νέα έκδοση. Μετά την AMG GT R και τις δύο εκδόσεις Roadster, η κουπέ υιοθετεί πλέον τη μάσκα με την κάθετη γρίλια Panamericana, μια σαφή αναφορά στην ιστορία της μάρκας και στην αγωνιστική Mercedes W194. Κάτω από το καπό, ο 4λιτρος V8 της βασικής έκδοσης έχει αναβαθμιστεί στους 476 ίππους, 14 επιπλέον. Και η ροπή στα 64,2 kgm, δηλαδή τρία επιπλέον σε σχέση με πριν.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη Mercedes AMG GT S με το πλάι [video]

Η GT S έχει σκαρφαλώσει στα 522 PS και στα 68,3 kgm, αύξηση κατά 12 PS και 2 kgm. Η καινούρια έκδοση ωστόσο είναι η GT C Coupe, η οποία τοποθετείται μεταξύ της GT S και της GT R. Eδώ παρουσιάζεται ως επετειακή Edition 50. Δανείζεται τα τεχνικά στοιχεία της αντίστοιχης AMG GT C Roadster. Με απόδοση 577 PS και 69,3 kgm, τα φαρδύτερα μετατρόχια και την τετραδιεύθυνση της AMG GT R, και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,7”. Ειδικά για την Edition 50 έχουν προσθέσει κάποια στοιχεία που υπογραμμίζουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα. Προσφέρεται σε δύο χρώματα, Graphite Grey Magno και Cashmere White Magno, έχει λεπτομέρειες χρωμίου στη δανεισμένη από την GT R μάσκα, πιο άγρια μαρσπιέ, διαχύτη και εξατμίσεις. Αλλά και ειδικές ζάντες. Ξεχωριστές πινελιές έχει επίσης και το εσωτερικό, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες.

Αργότερα μέσα στη χρονιά η AMG θα παρουσιάσει την Mercedes-AMG R50, το υπεραυτοκίνητο που θα χρησιμοποιεί κινητήρια μονάδα εμπνευσμένη από την F1.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube