Η απόλυτη κόντρα: Audi R8 V10 vs Mercedes AMG GT S [video]

Η απόλυτη κόντρα: Audi R8 V10 vs Mercedes AMG GT S [video]

Δύο σούπερκαρ με παραπλήσια ιπποδύναμη και τιμή αλλά πολύ διαφορετική φιλοσοφία κατασκευής. Το video που ακολουθεί ξεκαθαρίζει μια και καλή ποιο είναι το γρηγορότερο

Στο DRIVE είχαμε την τύχη να τα οδηγήσουμε και να τα μετρήσουμε και τα δύο σε δρόμο και σε πίστα. Έτσι δεν μας εξέπληξε ιδιαίτερα το αποτέλεσμα της παρακάτω κόντρας.

Το video που ανέβασε το Auto Express δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο ποιο από τα δύο γερμανικά σούπερκαρ, τη Mercedes-AMG GT S και το Audi R8, είναι τελικά το «αφεντικό», σε μία απευθείας κόντρα μεταξύ των δύο. Η AMG GT S μέχρι πρόσφατα ήταν το κορυφαίο στη γκάμα με απόδοση 510 PS. Σύντομα όμως θα υποβιβαστεί, καθώς έρχεται η νέα GT R, ενώ κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν και τον ερχομό της GT C Coupé. To R8 V10 με τους 540 PS από την άλλη είναι το βασικό μοντέλο, καθώς οι πιο «μερακλήδες» μπορούν να αγοράσουν το V10 Plus των 610 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Flat out! Τα 10 πιο γρήγορα αυτοκίνητα που μέτρησε το DRIVE το 2016

Τα δύο γερμανικά σούπερκαρ είναι περίπου ίδια σε τιμή και ιπποδύναμη αλλά πολύ διαφορετικά σε φιλοσοφία κατασκευής. Το R8 έχει ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα 5,2 λίτρων, τοποθετημένο πίσω από την πλάτη του οδηγού, που στέλνει τη ροπή και στους τέσσερις τροχούς. Η GT S από την άλλη χρησιμοποιεί τον 4λιτρο V8 με δύο τούρμπο και κλασική διάταξη του κινητήρα εμπρός και της κίνησης πίσω. Και τα δύο έχουν κιβώτια διπλού συμπλέκτη, επτά σχέσεων.

Παρόλο που είναι τετρακίνητο, το R8 είναι λίγο πιο ελαφρύ από την GT S. Κι έχει επίσης το πλεονέκτημα της καλύτερης εκκίνησης, λόγω καλύτερης πρόσφυσης. Η μόνη ευκαιρία που έχει η Mercedes-AMG να κερδίσει αυτή την κόντρα εναπόκειται στον υπετροφοδοτούμενο κινητήρα της, ο οποίος αποδίδει σαφώς μεγαλύτερη ροπή από πιο χαμηλές στροφές, ώστε να δώσει μια ώθηση στην AMG. Δείτε στο video που ακολουθεί αν θα τα καταφέρει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube