Αυτό είναι το hypercar της Mercedes-AMG

Αυτό είναι το hypercar της Mercedes-AMG

Δεύτερη εικόνα-teaser του υπεραυτοκινήτου με τεχνολογία κατευθείαν από τη Formula 1, που θα παρουσιαστεί στη Φρανκφούρτη.

Η Mercedes-AMG έχει επιβεβαιώσει κάμποσες φορές ότι εξελίσσει ένα hypercar, στο οποίο αναφερόμαστε με τον κωδικό R50. Ένα πρώτο σκίτσο-teaser είχε δοθεί στη δημοσιότητα στο Σαλόνι του Παρισιού, τον περασμένο Οκτώβρη (φωτ. κάτω).

Στην έκθεση CES 2017 του Las Vegas, η Mercedes-AMG δημοσιοποίησε ένα δεύτερο teaser, που μας ήρθε μέσω του GTspirit και δείχνει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου με ένα μήνυμα: «δημιουργώντας το σημείο αναφοράς για την οδηγική απόλαυση».

Ο Tobias Moers, το αφεντικό της Mercedes-AMG είχε πει το ίδιο πράγμα λίγο παλιότερα. Και ο Thomas Weber, ο υπεύθυνος για την Έρευνα & Εξέλιξη στο ΔΣ της Daimler AG, το είχε επαναλάβει στην έκθεση, στο Παρίσι.

Το πίσω μέρος της R50 μοιάζει με εκείνο αγωνιστικού πρωτοτύπου του Le Mans, με τους πολύ φαρδιούς ώμους και τη σκεπή σε σχήμα σταγόνας από την οποία προεξέχει ένας αεραγωγός σαν αυτούς της F1. Ένα πτερύγιο διατρέχει τη ραχοκοκαλιά του αυτοκινήτου και δύο μεγάλα ανοίγματα τύπου NACA φέρνουν αέρα στο χώρο του κινητήρα.

Ο κινητήρας αυτός λέγεται ότι θα είναι ένας V6 τούρμπο 1,6 λίτρων σαν αυτόν της Formula 1, με αντίστοιχο υβριδικό σύστημα και διπλή ανάκτηση ενέργειας. Θα γυρίζει στις 10.000 στροφές και θα αποδίδει κάπου 1.000 ίππους.

Η αεροδυναμική θα παίζει πρωταρχικό ρόλο στη συμπεριφορά της R50, όπως θα παίζει και στο hypercar ΑΜ-RB 001 που εξελίσσει η Aston Martin με τη Red Bull Racing, αναπτύσσοντας εντυπωσιακά μεγάλη κάθετη πίεση για να κρατά το αυτοκίνητο κολλημένο στο δρόμο.

Η Mercedes-AMG R50, ή όπως αλλιώς θα λέγεται, θα παρουσιαστεί επίσημα στον Έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβρη. Φτιαγμένη για να γιορτάσει τα 50 χρόνια της AMG, θα παραχθεί σε μόνο 250 κομμάτια, ή το πολύ 300 αν υπάρξει μεγάλη ζήτηση.

Το GTspirit αναφέρει ότι η τιμή του hypercar θα ξεκινά «λίγο κάτω από τα 2 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς τους φόρους». Θα σπάσουν πολλοί κουμπαράδες…

[Πηγή: GTspirit.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube