Ένα λάθος υπαλλήλου της Lamborghini οδήγησε σε ανάκληση 26 Aventador SVJ

Ένα λάθος υπαλλήλου της Lamborghini οδήγησε σε ανάκληση 26 Aventador SVJ

Οι πόρτες του υπεραυτοκινήτου μπορεί να μην ανοίγουν από μέσα.

Η National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) ανακοίνωσε την ανάκληση 26 Lamborghini Aventador SVJ Coupe και Roadster στις ΗΠΑ, λόγω ενός λάθους στη γραμμή παραγωγής που είναι πιθανό να οδηγήσει σε αδυναμία ανοίγματος των θυρών μέσα από την καμπίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι σχέση έχει η Lamborghini Aventador SVJ με το F-35; [video]

Σύμφωνα με την Lamborghini: «Κατά τη διαδικασία της συναρμολόγησης, ένας νέος εργαζόμενος που δεν είχε λάβει τη σωστή εκπαίδευση, μπορεί να μην τοποθέτησε σωστά τον πίρο του καλωδίου στις εσωτερικές χειρολαβές των θυρών». Αυτό σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες των μοντέλων που επηρεάστηκαν είναι πιθανό να μην μπορούν να βγουν από την καμπίνα σε περίπτωση ανάγκης - εκτός βέβαια αν χρησιμοποιήσουν τις εξωτερικές χειρολαβές οι οποίες ευτυχώς δουλεύουν κανονικά. Το πρόβλημα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια του εσωτερικού ελέγχου ποιότητας και οδήγησε στην ανάκληση.

Τα μοντέλα που επηρεάστηκαν βγήκαν από το εργοστάσιο στη Sant'Agada τον Δεκέμβριο 2019 και τον Ιανουάριο 2020. Η Lamborghini θα επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες και θα αλλάξει τις εσωτερικές χειρολαβές τον ερχόμενο Μάη. Όσο για τον υπάλληλο που έκανε το λάθος, ελπίζουμε η εταιρεία να περιορίστηκε σε συστάσεις.

Η παραγωγή της Lamborghini Aventador SVJ είναι περιορισμένη σε 900 μονάδες για την Coupe και σε 800 μονάδες για την Roadster. Να θυμίσουμε πως το υπεραυτοκίνητο φορά ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 λίτρων με απόδοση 770 PS ενώ διατηρεί το ρεκόρ του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής στην πίστα Nürburgring-Nordschleife με χρόνο 6:44:97.

[Πηγή: NHTSA μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube