Επίσημο: Lamborghini Aventador SVJ Roadster [video]

Επίσημο: Lamborghini Aventador SVJ Roadster [video]

Θα παραχθεί σε μόλις 800 αντίτυπα και έχει υιοθετήσει όλες τις τεχνολογικές και σχεδιαστικές επιλογές που γνωρίσαμε στην κλειστή της έκδοση.

H Lamborghini παρουσίασε στη Γενεύη την ανοικτή έκδοση της Aventador SV J. Η εταιρεία αρέσκεται ακόμη και για τα πλέον σκληροπυρηνικά της μοντέλα να βάζει στην αγορά και μια ανοικτή τους έκδοση με την συγκεκριμένη να έχει προγραμματιστεί να παραχθεί μόλις σε 800 αντίτυπα, κάτι που την καθιστά έως και συλλεκτική σύμφωνα με τον Stefano Domenicali.

Η μεταμόρφωση της  Lamborghini Aventador SV J σε Roadster γίνεται με την αφαίρεση της μικρής οροφής της που είναι φτιαγμένη από ανθρακονήματα και αποθηκεύεται σε ένα ειδικό για την περίσταση χώρο που βρίσκεται κάτω από το εμπρός καπό. Η Lamborghini ισχυρίζεται πως η ακαμψία του αμαξώματος παραμένει ακριβώς η ίδια με αυτήν της κλειστής έκδοσης, την ώρα που το συνολικό βα΄ρος του αυτοκινήτου αυξήθηκε μόλις κατά 50 κιλά έτσι ώστε να μην υπερβαίνει τα 1.575 κιλά.

Η «καρδιά» της Aventador SVJ Roadster είναι η ίδια με αυτήν της κλειστής έκδοσης, δηλαδή ένας 6,5λιτρος ατμοσφαιρικός V12 με μέγιστη ισχύ 770 ίππων που βρίσκεται κολλημένος στην πλάτη των επιβατών. Η μέγιστη ροπή του, 73,4 kgm, αποδίδεται στις 6.750 rpm με το κόκκινο του στροφόμετρου να ξεκινά στις 8.700 rpm. Η ροπή περνά σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 7αριού σασμάν ISR μονού συμπλέκτη.

Η νέα  Lamborghini Aventador SV J Roadster χρειάζεται 2,9’’ για να φτάσει τα 100 km/h από στάση και μόλις 8,8’’ για να δείξει το ταχύμετρό της 200 km/h, την ώρα που η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 350 km/h.

Σχεδιαστικά διατηρούνται όλα τα στοιχεία και οι αεροδυναμικές επιλογές της κλειστής έκδοσης. Το αυτοκίνητο έχει υποστεί λοιπόν πλήρη αεροδυναμική αναθεώρηση σε σύγκριση με τη στάνταρ Aventador με απλό στόχο τη βελτίωση των απόλυτων επιδόσεων. Το μπροστινό σπόιλερ είναι εντελώς νέο, όπως και οι διπλές αεροεισαγωγές στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Ακόμη υπάρχουν νέες πλευρικές «φούστες», όπως και εισαγωγές αέρα τοποθετημένες σε κάθε πλευρά του ανθρακονημάτινου καλύμματος του μοτέρ και μεγαλύτερες πλευρικές εισαγωγές. Στο πίσω μέρος, υπάρχει μια τεράστια νέα πτέρυγα και μεγαλύτερος διαχύτης.

Το κάτω μέρος του αυτοκινήτου έχει τροποποιηθεί επίσης, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μεγαλύτερη αρνητική άντωση. Η Lamborghini λέει πως στην περίπτωση της SVJ Roadster έχουμε 40% μεγαλύτερη κάθετη δύναμη σε σχέση με αυτή της SV Roadster.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως το σύστημα διεύθυνσης επαναρρυθμίστηκε για να προσφέρει μεγαλύτερη ανατροφοδότηση και ακρίβεια. Ομοίως άλλαξε και τη ρύθμιση της τετραδιεύθυνσης για να αντιμετωπίσει το υψηλότερο επίπεδο downforce του αυτοκινήτου, ενώ το σύστημα τετρακίνησης βαθμονομήθηκε εκ νέου για να ανταποκρίνεται στις νέες τιμές ισχύος και ροπής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube