Τι σχέση έχει η Lamborghini Aventador SVJ με το F-35; [video]

Τι σχέση έχει η Lamborghini Aventador SVJ με το F-35; [video]

Το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής από τη Sant'Agata σε παιχνίδια εδάφους-αέρος μαζί με το μαχητικό αεροσκάφος

H Lamborghini δημοσίευσε ένα video στο οποίο μας παρουσιάζει τη σχεδιαστική συγγένεια της κορυφαίας Aventador SVJ με το πολεμικό αεροσκάφος Lockheed Martin F-35 Lightning.

Το άκρως επιθετικό (και ενεργό) αεροδυναμικό πακέτο της Aventador SVJ είναι εμπνευσμένο από τον χώρο της αεροναυτικής, Πιο συγκεκριμένα, το κάλυμμα του κινητήρα σε σχήμα Y, η ψηλά τοποθετημένη αεροτομή που επιτρέπει την ύπαρξη ακόμα μεγαλύτερου διαχύτη, οι εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα και ο σχεδιασμός των πλευρικών μαρσπιέ, παραπέμπουν αισθητικά στο μαχητικό αεροσκάφος F-35 ενώ παράλληλα είναι και λειτουργικά, βελτιώνοντας την ψύξη των  μηχανικών μερών και ενισχύοντας την παραγωγή κάθετης δύναμης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ενεργή αεροδυναμική της Lamborghini Aventador SVJ [video]

Να θυμίσουμε πως η Aventador SVJ είναι το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της Lamborghini, με τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 λίτρων να αποδίδει 770 PS και 73,4 kgm ροπής και να επιτρέπει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,8" και τελική ταχύτητα 350 km/h. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το ότι η απόλυτη Aventador κατέχει το ρεκόρ του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής στην πίστα Nürburgring-Nordschleife με χρόνο 6:44:97.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube