Eletre, το όνομα του ηλεκτρικού SUV της Lotus

Eletre, το όνομα του ηλεκτρικού SUV της Lotus

Μία μέρα πριν την επίσημη παρουσίαση του, η Lotus αποκάλυψε το όνομα του νέου ηλεκτρικού SUV της. Ονομάζεται Eletre και συνεχίζει την παράδοση του κατασκευαστή που θέλει όλα τα μοντέλα του να ξεκινούν από το γράμμα «Ε».

Lotus Eletre

Mε αρκετά teaser από την Lotus αλλά και τα σκίτσα που διέρρευσαν από το αυστραλιανό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας έχουμε πάρει μια ισχυρή γεύση από το νέο τη μοντέλο με κωδική ονομασία Type 132. Ωστόσο, δεν θα χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούμε την τελευταία όταν αναφερόμαστε στην νέα δημιουργία από το Hethel, καθώς ο κατασκευαστής μια μέρα πριν το λανσάρισμα του, αποκάλυψε ότι η νέα προσθήκη στη γκάμα της Lotus θα ονομάζεται Eletre. Συνεχίζοντας έτσι, την παράδοση του κατασκευαστή που θέλει όλα τα μοντέλα του να ξεκινούν από το γράμμα «Ε».

Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, είναι ότι η Eletre είναι ένα SUV με κουπέ γραμμή όπως και η Lamborghini Urus και η Porsche Cayenne Coupé. Οι πλαϊνοί καθρέφτες της είναι ψηφιακοί, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μια φωτεινή λωρίδα που συνδέει τα δύο πίσω φανάρια. Επιπλέον, από τα σκίτσα που δημοσιεύτηκαν, ξεχωρίζει η ξεχωριστή αεροτομή οροφής που αποτελείται από δύο τμήματα και θα είναι ενεργή.

Lotus Eletre

Η Eletre θα βασίζεται σε μια σπονδυλωτή πλατφόρμα EV που φιλοξενεί μια μπαταρία χωρητικότητας 99 kWh και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, με το ηλεκτρικό SUV να διαθέτει τετρακίνηση. Η πιο ισχυρή έκδοση λέγεται ότι θα έχει απόδοση περίπου 900 PS και ότι θα μπορεί να επιταχύνει το SUV από τα 0 στα 100 km/h σε 3".

Το αυτοκίνητο προγραμματίζεται να είναι έτοιμο για παραγωγή έως το 2023, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει η Lotus Type 133, ένα 4θυρο κουπέ που θα στηρίζεται στην ίδια ηλεκτρική πλατφόρμα. Στη συνέχεια, η γκάμα θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει ένα πιο κόμπακτ SUV, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2026 για να επιχειρήσει η Lotus να προσφέρει έναν 100% ηλεκτρικό διάδοχο της νέας Emira.

Να σημειώσουμε ότι η τελευταία θα είναι το σπορ αυτοκίνητο με το οποίο το Hethel θα αποχαιρετήσει επισήμως τους βενζινοκινητήρες. Για περισσότερες πληροφορίες για το νέο ηλεκτρικό SUV της Lotus θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι την επίσημη παρουσίαση του στις 29 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube