Έκπληξη: Το πρόγραμμα των νέων Alfa μέχρι το 2020, με έξι νέα μοντέλα

Έκπληξη: Το πρόγραμμα των νέων Alfa μέχρι το 2020, με έξι νέα μοντέλα

Η Fiat Chrysler Automobiles έδωσε σε επίσημο έγγραφο το πλάνο παραγωγής για την Alfa Romeo για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

O Μιλανέζος κατασκευαστής ετοιμάζει, σύμφωνα με το γραφικό που έδωσε στη δημοσιότητα μπόλικα «ψηλά» αυτοκίνητα –μεταξύ αυτών και τη Stelvio-, ένα κόμπακτ, μια μεγάλη μπερλίνα για ναυαρχίδα και ειδικά μοντέλα. Όλα τους, παραγωγής 2106-2020. 

Το ότι η γκάμα της Alfa Romeo θα εμπλουτιστεί το γνωρίζουμε, καθώς το επικοινωνιακό επιτελείο της εταιρείας μας το διατυμπανίζει εδώ και καιρό. Αλλά επειδή δεν φτάνει να το λες μόνο, η FCA προκειμένου να δώσει μια πειστική απάντηση στους σκεπτικιστές, έκανε εκ νέου λιανά πώς σκοπεύει να κινηθεί «premium».

Η φίρμα, λοιπόν κατά τας προσφάτους γραφάς, θα λανσάρει τουλάχιστον έξι μοντέλα από τώρα μέχρι και το 2020. Το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα το γκρουπ Fiat Chrysler Automobiles το «αποδεικνύει». Κόμπακτ, SUV, μεγάλη μπερλίνα και ειδικά μοντέλα βρίσκονται μέσα στο πρόγραμμα παραγωγής της επόμενης 4ετίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δοκιμάζουμε τη νέα Alfa Romeo Giulia 2.2 Diesel 180

Το πρώτο μοντέλο του προγράμματος δεν είναι άλλο από την Stelvio, την οποία είδαμε ήδη πάνω στη γραμμή παραγωγής, και που η εταιρεία θα λανσάρει τον προσεχή Νοέμβριο στο Los Angeles Auto Show 2016.

Το μοντέλο τριών όγκων, που περιγράφεται ως μεγάλη μπερλίνα, θα έρθει να τοποθετηθεί πάνω από την πρόσφατη Giulia. Αποστολή του θα είναι να μπει σφήνα στο τρίπτυχο Audi A6, BMW 5 Series και Mercedes-Benz E-Class. Η 5θυρη μπερλίνα που θα τοποθετηθεί πίσω από την Giulia είναι εκείνη που θα αντικαταστήσει τη γηραλέα Giulietta, το 2020 ή και νωρίτερα. Και η πρόκληση θα είναι μεγάλη, καθώς απέναντί της θα βρει τα Volkswagen Golf VIII και τα μελλοντικά Audi A3, Mercedes-Benz A-Class και Άσσο από την BMW.

Δύο ακόμη SUV θα έρθουν να πλαισιώσουν τη Stelvio στην ιταλική προσφορά των επόμενων τεσσάρων ετών, καθώς και δύο ειδικά μοντέλα. Γι’ αυτά τα τελευταία μυστηριώδη αυτοκίνητα είναι ακόμη νωρίς να κάνουμε προβλέψεις.

[Πηγή Fiat Chrysler Automobiles]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube