Έτοιμη για λανσάρισμα η νέα Alfa Romeo Stelvio

Έτοιμη για λανσάρισμα η νέα Alfa Romeo Stelvio

Το πρώτο SUV της ιταλικής φίρμας θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην Διεθνή Έκθεση του Los Angeles.

Σύμφωνα με το πρόσφατο διαφημιστικό υλικό της Alfa Romeo, το πολυαναμενόμενο SUV Stelvio θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση του Los Angeles στις 15 Νοεμβρίου.

Αν και η αρχική πρόβλεψη του σχεδίου της Alfa Romeo ήθελε το νέο μοντέλο να παρουσιάζεται στην επερχόμενη Έκθεση του Παρισιού σε μερικές εβδομάδες, τελικά αυτό θα γίνει ενάμιση μήνα μετά στην έκθεση της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ.

Όπως συνέβη και με την παρουσίαση της Giulia, έτσι και η Stelvio θα «δειγματιστεί» πρώτα στην κορυφαία έκδοσή της, την Quadrifoglio, που θα έχει τον ίδιο V6 κινητήρα βενζίνης των 2,9 λίτρων. Οι απλές εκδόσεις του μοντέλου θα παρουσιαστούν λίγους μήνες μετά.

Δείτε ακόμα   Test drive: Alfa Romeo Giulia 2.2 Giulia 180

Όπως είναι εύκολα κατανοητό, το νέο ιταλικό SUV έρχεται να κοντράρει και να πάρει ένα κομμάτι από την εμπορική πίτα των premium σπορ SUV. Όπως μάλιστα αναφέρουν στελέχη της Alfa Romeo, η Stelvio έχει ως σημεία αναφοράς τις Jaguar F-Pace και Porsche Macan, και δίνει έμφαση στην ποιότητα κύλισης, το κράτημα και τις επιδόσεις. Για μεγαλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες έχουμε τα Jeep, αναφέρουν τα στελέχη της FCA.

Η γκάμα της Alfa Romeo Stelvio θα περιλαμβάνει πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με την Quadrifoglio είναι αποκλειστικά πισωκίνητη και αυτόματη. Οι υπόλοιπες εκδόσεις με τον 2λιτρο βενζίνης και 2.2 τουρμποντίζελ θα προσφέρονται με όλους τους συνδυασμούς.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube