Η Mercedes θα λανσάρει ένα νέο brand για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

Η Mercedes θα λανσάρει ένα νέο brand για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

Στα πρότυπα της σειράς i της BMW η Mercedes θα λανσάρει ένα νέο brand για την σειρά ηλεκτρικών μοντέλων που ετοιμάζει.

Ένα νέο brand υπό την σκέπη της Mercedes-Benz θα φιλοξενήσει την σειρά ηλεκτρικών μοντέλων που ετοιμάζει η εταιρεία για να χτυπήσει την Σειρά i της BMW που οι πληροφορίες λένε ότι επεκτείνεται ραγδαία, και φυσικά την Tesla.

Ενώ τα μεγάλα κεφάλια της εταιρείας αναζητούν ακόμη το όνομα, οι πληροφορίες λένε ότι η οικογένεια των ηλεκτρικών μοντέλων θα περιλαμβάνει δύο SUV και δύο σεντάν. Έτσι κι αλλιώς η Mercedes έχει επιβεβαιώσει ότι θα παρουσιάσει στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού ένα ηλεκτρικό SUV με αυτονομία 500 km. Οπότε σύντομα φαίνεται πως θα έχουμε περισσότερα νέα επ’ αυτού, καθώς ο καιρός πλησιάζει.

Μέχρι να δημιουργηθεί αυτό το νέο παρακλάδι ως αυτόνομο brand, η στρατηγική της Mercedes ήταν να μετατρέπει σε ηλεκτρικά υπάρχοντα μοντέλα, ενώ η BMW και η Tesla δημιουργούσαν εξ αρχής νέες πλατφόρμες. Το ίδιο και η σύμπραξη Renault Nissan.

Είχαμε μια ιδέα για την αντεπίθεση της Mercedes στο κομμάτι της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά το να δημιουργήσει ένα νέο brand με διαφορετικό όνομα ειδικά για αυτά, συνιστά μια αλλαγή στρατηγικής. Αυτή δεν είναι η πρώτη αλλαγή ονόματος για την εταιρεία, αφού πρόσφατα τα μοντέλα AMG σταμάτησαν να λέγονται Mercedes-Benz «τάδε» AMG. Το Benz χάθηκε από την ονομασία τους και πλέον λέγονται Mercedes-AMG με τον κωδικό του μοντέλου να ακολουηθεί, π.χ. Mercedes-AMG C63.

Επίσης κάποια μοντέλα έχουν μετονομαστεί, όπως η S-Class Coupe που συνήθιζε να λέγεται CL και η E-Class Coupe που στο παρελθόν ήταν ένα κουπέ με αισθητικά στοιχεία της E-Class πάνω σε πλατφόρμα C-Class.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube