Με ηλεκτροκινητήρα Renault τα ηλεκτρικά smart

Με ηλεκτροκινητήρα Renault τα ηλεκτρικά smart

Τα αμιγώς ηλεκτρικά smart fortwo και forfour που θα λανσαριστούν εμπορικά το 2016 θα κινούνται από το ίδιο ηλεκτρικό «πακέτο» κίνησης που χρησιμοποιεί και το Renault Zoe.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας αυτής έγινε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν από κοινού, ο Dieter Zetsche, επικεφαλής της Mercedes-Benz, και ο Carlos Ghosn, επικεφαλής της Συμμαχίας Renault-Nissan, στο πλαίσιο ενός event που αφορούσε την κοινοπραξία μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Να θυμίσουμε ότι τα smart fortwo και forfour, τα οποία αναβαθμίστηκαν πρόσφατα, πατούν στην ίδια πλατφόρμα με το Renault Twingo, σασί που εξελίχτηκε από κοινού από τις δύο εταιρείες. Τα νέα smart θα χρησιμοποιούν τον ηλεκτροκινητήρα, καταγωγής Renault, τον ίδιο που κινεί και τα Zoe, αλλά η συστοιχία μπαταριών έχει εξελιχτεί από τη Mercedes-Benz.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για αν και το πότε θα λανσαριστεί εμπορικά η αντίστοιχη ηλεκτρική έκδοση του Renault Twingo. Βέβαια, δεν θα ήταν απίθανο κάτι τέτοιο να μην συμβεί ποτέ, καθώς ένα ηλεκτρικό Twingo θα ήταν ευθέως ανταγωνιστικό στο Zoe.   

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube