Ηλεκτρική Mercedes με συνταγή Tesla και επιδόσεις σούπερκαρ

Ηλεκτρική Mercedes με συνταγή Tesla και επιδόσεις σούπερκαρ

Η Mercedes-Benz παρουσίασε τη νέα της πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα ακολουθήσει την φιλοσοφία της Tesla στην τεχνολογία των μπαταριών και θα έχει κορυφαία απόδοση.

Η Mercedes-Benz έκανε μία τεχνική παρουσίαση αυτή την εβδομάδα στα κεντρικά της Στουτγάρδης για να εξηγήσει λεπτομέρειες της νέας πλατφόρμας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην οποία μπορούν να βασιστούν πολλά διαφορετικά μοντέλα.

Θα την δούμε για πρώτη φορά σε ένα πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον  Σεπτέμβρη, αλλά δεν θα φτάσει στην παραγωγή νωρίτερα από το τέλος της δεκαετίας.

Αν και οι περισσότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Mercedes-Benz θα είναι ένα SUV στο μέγεθος και τον χαρακτήρα της GLC, ίσως τελικά να η εταιρεία να κάνει την έκπληξη παρουσιάζοντας ένα σεντάν επιδόσεων, που θα μπορούσε να βασίζεται στην επόμενη γενιά της CLS και να μοιάζει εμφανισιακά με το Aerodynamic Automobile concept που η εταιρεία παρουσίασε το 2015 στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Η νέα πλατφόρμα υιοθετεί την φιλοσοφία της Tesla, με μια λεπτή επίπεδη μπαταρία τοποθετημένη στο πάτωμα ώστε να διασφαλιστεί το χαμηλό κέντρο βάρους και να εξασφαλιστεί ωφέλιμος χώρος για την καμπίνα. Δύο ηλεκτρικοί κινητήρες, ένας σε κάθε άξονα θα στέλνουν την ισχύ στους τροχούς. Οπότε μιλάμε για ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο. Η δυνατότητες διαμόρφωσης της πλατφόρμας επιτρέπουν να προκύψουν από αυτή τέσσερα διαφορετικά μοντέλα, δύο σεντάν και δύο SUV.

Όπως και τα Tesla Model S και Model X, το αυτοκίνητο αναμένεται να αξιοποιεί την μεγάλη ροπή των ηλεκτροκινητήρων από το μηδέν για να επιταχύνει σε ρυθμό σούπερκαρ. Στελέχη της Mercedes διαβεβαιώνουν ότι η επιτάχυνση από στάση θα είναι στο επίπεδο των μοντέλων AMG.

Η Mercedes υποστηρίζει ότι θα φτιάχνει τις δικές της μπαταρίες μέσω της θυγατρικής της Daimler, Deutsche Accumotive.Η συγκεκριμένη εταιρεία ήδη προσφέρει λύσεις οικιακής ενέργειας σε μερικές αγορές και αυτή την εποχή επεκτείνει το εργοστάσιό της προετοιμαζόμενη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Mercedes χρησιμοποιεί μπαταίες ιόντων λιθίου αλλά μελετά και άλλες λύσεις για την επόμενη γενιά μπαταριών. Οι μπαταρίες λιθίου-θείου είναι μια επιλογή, καθώς με την εξέλιξη που γίνεται στο μέλλον θα έχουν διπλάσια ενέργεια να δώσουν στο ίδιο μέγεθος και με μισό κόστος.

Πηγή Autoguide.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube