Η ΚΙΑ ετοιμάζει πισωκίνητο 4θυρο κουπέ

Η ΚΙΑ ετοιμάζει πισωκίνητο 4θυρο κουπέ

Η ΚΙΑ φλερτάρει καιρό τώρα με την ιδέα ενός 4θυρου πισωκίνητου κουπέ. Απ’ ότι φαίνεται, έχει έρθει η ώρα να το βγάλει τελικά στην παραγωγή.

Σύμφωνα με το πηγές το αυτοκίνητο που εξελίσσεται με τον εσωτερικό κωδικό CK θα είναι πισωκίνητο, με κινητήρες 2.0, 2.2 και 3.0 λίτρων. Και θα στοχεύει στην BMW 4 Series Gran Coupe. Από την οποία μάλιστα θα έχει πιο μοντέρνο και νεανικό χαρακτήρα.

Μετά την επιτυχία του Soul στην Αμερική (στην Ευρώπη πάντως δεν τράβηξε), στο νεανικό κυρίως κοινό, η ΚΙΑ θέλει να χτίσει πάνω σε αυτό το μοντέρνο δυναμικό προφίλ. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται σχεδιαστικά τα πρόσφατα δείγματα, το νέο Sportage και το πρωτότυπο Telluride. Με την Hyundai να έχει αναλάβει το πιο σοβαρό και premium κοινό, με το λανσάρισμα του brand Genesis, μένει ελεύθερο το πεδίο στην KIA, η οποία περιμένει ότι θα ευνοηθεί από την απόφαση της Toyota να κλείσει την φίρμα Scion.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, το νέο αυτοκίνητο της KIA αναμένεται να κάνει ντεμπούτο τον Μάιο του 2017, με στόχο ετήσιων πωλήσεων 60.000 μονάδες. Σχεδιαστικά αναμένεται να ενσωματώνει στοιχεία από το concept Novo που απεικονίζεται παραπάνω, και από το GT concept του 2011.

Πηγή Autoblog

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube