Νέες φωτογραφίες του καινούργιου Kia Sportage

Νέες φωτογραφίες του καινούργιου Kia Sportage

Σύγχρονη σχεδίαση, μεγαλύτεροι χώροι, άνεση και ποιότητα χαρακτηρίζουν τη νέα γενιά Sportage, που λανσάρεται οσονούπω στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η Kia δημοσίευσε μερικές νέες φωτογραφίες της τέταρτης γενιάς του Sportage, που πρόκειται να ξεκινήσει την εμπορική της καριέρα στην Ευρώπη μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

Στο νέο Sportage, τα φώτα είναι τώρα τοποθετημένα πιο ψηλά, στις άκρες του καπό. Έτσι, η χαρακτηριστική μάσκα «μύτη τίγρης» της Kia μένει μόνη της, ξεχωριστή. Το συνολικό μήκος έχει αυξηθεί κατά 40 mm, φτάνοντας πλέον τα 4.480 m, ενώ κατά 30 mm έχει μεγαλώσει το μεταξόνιο (2.670 mm). Χάρη στην προσεγμένη σχεδίαση, ο αεροδυναμικός συντελεστής έχει μειωθεί στο Cd 0,33.

Από το πλάι, το Sportage διατηρεί την παραδοσιακή εμφάνιση SUV, αλλά σε λίγο πιο «σπορ κουπέ» εκδοχή. Οι θόλοι των τροχών είναι πιο τονισμένοι και ένα έντονο νεύρο διατρέχει τις πόρτες. Η Κia λέει ότι η σχεδίαση του πίσω μέρους είναι εμπνευσμένη από το πρωτότυπο Provo του 2013, με μια τονισμένη γραμμή να ενώνει τα φωτιστικά σώματα. Τα φλας και τα φώτα της όπισθεν είναι τώρα πολύ χαμηλότερα από πριν, σε ξεχωριστά σύνολα μέσα στον προφυλακτήρα.

Το νέο μοντέλο έχει και μια πολύ αναβαθμισμένη καμπίνα σε σχέση με το σημερινό Sportage. Άλλωστε ο CEO της Κia Μ. Βρετανίας, Paul Philpott, είχε πει στο «αδελφό» μας AUTOCAR ότι αυτό ήταν απαίτηση των κατόχων του τρέχοντος μοντέλου. «Αναγνωρίζουμε ότι, για ένα πιο απαιτητικό κοινό, θέματα όπως η ποιότητα του εσωτερικού και η οδική συμπεριφορά και άνεση, είναι πρωταρχικά», είπε. «Όλοι αυτοί οι τομείς έτυχαν της δέουσας προσοχής. Και το κάναμε αυτό διότι μας το ζήτησαν οι πελάτες μας».

Η γκάμα κινητήρων αποτελείται από δυο βενζινοκίνητα και δυο ντίζελ μοτέρ. Βασικός βενζινοκινητήρας είναι ο 1.6 GDI άμεσου ψεκασμού με 135 PS και ακολουθεί ο τούρμπο 1.6 T-GDI με 177 PS. Στους ντίζελ, ο πιο προσιτός 1.7 CRDi αποδίδει 115 PS, ενώ περισσότερη δύναμη προσφέρει ο 2λιτρος, σε εκδόσεις με 136 και 184 PS. Στη γκάμα του Sportage θα υπάρχουν εκδόσεις με την κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Ειδικά ο 1.6 T-GDI μπορεί να συνδυαστεί με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της φίρμας

[Πηγή: Kia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube