Στέλεχος της Lamborghini θα «τρέχει» την Genesis της Hyundai

Στέλεχος της Lamborghini θα «τρέχει» την Genesis της Hyundai

Η Hyundai κάνει μεταγραφές κορυφαίων στελεχών για να διασφαλίσει ότι η Genesis, το πολυτελές παρακλάδι της, θα πετύχει.

Η Hyundai φαίνεται αποφασισμένη για την επιτυχία της πολυτελούς δορυφορικής μάρκας που λάνσαρε με το όνομα Genesis. Θέλει να αποτελέσει πονοκέφαλο για τον ανταγωνισμό, και για να καταφέρει κάτι τέτοιο χρειάζεται τα κατάλληλα στελέχη, με εμπειρία στο κομμάτι της αγοράς των εταιρειών υψηλού κύρους.

Φαίνεται ότι οι Κορεάτες βρήκαν τον άνθρωπο που χρειάζονταν στο πρόσωπο του Manfred Fitzgerald, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα τον επόμενο μήνα. Ο Fitzgerald ήταν μέχρι πρότινος διευθυντής στο τμήμα σχεδιασμού και εταιρικής εικόνας της Lamborghini. Εργάζονταν στην ιταλική φίρμα για 12 χρόνια. Τα νέα του καθήκοντα περιλαμβάνουν τον στρατηγικό σχεδιασμό της φίρμας Genesis, το marketing και τον καθορισμό της εταιρικής εικόνας. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεργάζεται στενά με τον Luc Donckerwolke. O οποίος αφού παραιτήθηκε από την Bentley συνδέθηκε με διάφορα πόστα στην Volkswagen και στην Porsche. Αλλά στην πραγματικότητα, είχε παραιτηθεί για να αναλάβει επικεφαλής στο τμήμα σχεδιασμού προϊόντων υψηλού κύρους της Hyundai, το οποίο θα σχεδιάζει όλα τα μοντέλα της Genesis.

Ο Donckerwolke εργάζεται υπό τον Peter Schreyer. Ο οποίος ως αρχισχεδιαστής της Hyundai και ένας εκ των τριών προέδρων της Kia, είναι ο πλέον υψηλόβαθμος ξένος στην ιεραρχία της κορεάτικης εταιρείας. Ο Schreyer είναι επίσης πρώην στέλεχος του group VW, υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των Audi TT και VW Beetle, πριν μετακομίσει στη Ν. Κορέα. Στους παραπάνω, θα πρέπει να προστεθεί και ο Albert Biermann, πρώην επικεφαλής μηχανολόγος του BMW M Gmbh. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube