node/31029

Η BMW θα αποκαλύψει τη νέα 8 Series Coupé στο Le Mans

Με την ευκαιρία της επιστροφής της στον αγώνα μετά το 2011, με την M8 GTE. 

Πλέον είναι επίσημο: Η BMW επέλεξε τον πλέον δημοφιλή αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Le Mans για να παρουσιάσει τη νέας 8 Series Coupé.

Στις 15 ιουνίου λοιπόν, όπως και ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους της εταιρείας, θα δούμε το κορυφαίο κουπέ της βαυαρικής εταιρείας, που εξελίχθηκε παράλληλα με την M8 GTE με την οποία η BMW θα λάβει φέτος μέρος στον αγώνα. Να σημειώσουμε ότι η BMW έχει να πάρει μέρος στο Le Mans από το 2011. 

Σύμφωνα με τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζουμε αλλά και όσα φρόντισαν να διαρρεύσουν οι Γερμανοί, η νέα 8 Series Coupé θα εφοδιάζεται με ό,τι πιο σύγχρονο έχει να δείξει η τεχνολογία. Ενδεικτικά αναφέρουμε το προηγμένο σύστημα ενεργητικής ανάρτησης, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, ενεργό roll stabilization, ενεργό σύστημα διεύθυνσης (Integral Active Steering), σύστημα τετρακίνησης που προφανώς θα προέρχεται από την τελευταία έκδοση της Μ5, ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς και 20άρες ζάντες ελαφρού κράματος.

Η κορυφαία έκδοση 850i XDrive θα κινείται από τον γνωστό κινητήρα V8 των 4,4 λίτρων της εταιρείας με τους 530 ίππους και τη ροπή των 74,4 kgm από τις 1.800 rpm. Στη νέα BMW θα ξεχωρίζει επίσης ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,2 ιντσών, ενώ η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι 12,3 ιντσών.

Περισσότερες λεπτομέρειες σε ένα μήνα από σήμερα. Μέχρι τότε διαβάστε τι μας είχε πει ο Βρετανός John Buckingham, επικεφαλής σχεδιασμού του concept της 8 Series της BMW.

node/39071

H BMW σταματάει την M2 το φθινόπωρο

Με τη νέα 2 Series στο τέλος της εξέλιξής της, η BMW θα σταματήσει τη σημερινή M2 σε λίγους μήνες. Ο λόγος; Το μοτέρ δεν πληροί πλέον τους περιορισμούς των εκπομπών CO₂ και, φυσικά, μια μελλοντική M2 που είναι στο -μακρινό- πρόγραμμα.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 | Γιάννης Κουτσουφλάκης Επικοινωνία

H BMW σταματάει την M2 το φθινόπωρο

Οι μέρες της BMW M2 είναι μετρημένες. Οι Γερμανοί συνάδελφοί μας από το BMWBlog ανακοίνωσαν ότι η υφιστάμενη M2 θα πάρει σύνταξη το φθινόπωρο από τη BMW, ως μέρος της μόνιμης βελτιστοποίησης του καταλόγου σύμφωνα με τα νέα περιβαλλοντικά πρότυπα. Πρέπει επίσης να ειπωθεί ότι η M2 είναι ένα «γηραλέο» προϊόν στην BMW, καθώς γεννήθηκε το 2013.

Κατά τον πρώτο χρόνο επιβολής των νέων «ορίων» CO2 για κατασκευαστές στην Ευρώπη, η BMW αναθεωρεί λογικά τον κατάλογό της, προγραμματίζοντας τη συνταξιοδότηση της M2 που φορά τον κινητήρα S55, τον ίδιο με τις προηγούμενες M3 και M4.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την BMW M2 στην πίστα του Hungaroring

Με την άφιξη της νέας 2 Series, η BMW προετοιμάζει επίσης την επόμενη γενιά. Αλλά θα υπάρξει ένα μακρύ κενό μεταξύ της διακοπής της τωρινής Μ2 και της άφιξης της νέας. Μια λογική ασυνέχεια σε σχέση με το ημερολόγιο, καθώς η BMW προέκρινε και προκρίνει το λανσάρισμα πιο μαζικών μοντέλων, όπως η 1 Series, η νέα 3 Series, ακόμη κι αυτή η 2 Series Gran Coupé.

Η επόμενη M2, λογικά, θα πρέπει να διατηρήσει την ίδια, παλιά καλή συνταγή: Κινητήρας σε σειρά, πίσω κίνηση και μοτέρ δανεισμένο από τις νέες M3 και M4. Εν προκειμένω το μοτέρ S58 που βρίσκεται ήδη κάτω από το καπό των X3 και X4 M. Απομένει να δούμε αν η BMW θα προσφέρει κάποια μορφή υβριδισμού στη μελλοντική M2.

TAGS
node/39070

H Hyundai teas-άρει το νέο Sante Fe

H διάθεσή του νέου Hyundai Sante Fe στην Ευρώπη υπολογίζεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο. 

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

H Hyundai teas-άρει το νέο Sante Fe

H Hyundai προχώρησε στη δημοσιοποίηση της πρώτης επίσημης φωτογραφίας του νέου Santa Fe, δείχνοντάς μας πώς θα είναι η μάσκα του. Και αυτό είναι σημαντικό καθώς σηματοδοτεί όλη την καινούργια σχεδιαστική προσέγγιση που θα υιοθετεί από εδώ και στο εξής η εταιρεία. 

Το φώτα LED δεσπόζουν και η μάσκα έχει μεγαλώσει σημαντικά με το λογότυπο της εταιρείας να δεσπόζει στο κέντρο της. Το σύνολο δείχνει σύγχρονο, φρέσκο και δυναμικό και προϊδεάζει και για άλλες εξίσου σύγχρονες επιλογές που θα ενσωματώνει το αυτοκίνητο. 

Το νέο Santa Fe θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο και θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα τρίτης γενιάς. Είναι βέβαιο πως θα ενσωματώνει υβριδική και επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση, δίχως όμως η εταιρεία να έχει δώσει προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά. 

Με δεδομένο όμως ότι η διάθεσή του θα αρχίσει από το φθινόπωρο, πολύ σύντομα η Hyundai θα δημοσιοποιήσει και άλλα στοιχεία για το νέο Sante Fe.