Η BMW θα αποκαλύψει τη νέα 8 Series Coupé στο Le Mans

Η BMW θα αποκαλύψει τη νέα 8 Series Coupé στο Le Mans

Με την ευκαιρία της επιστροφής της στον αγώνα μετά το 2011, με την M8 GTE. 

Πλέον είναι επίσημο: Η BMW επέλεξε τον πλέον δημοφιλή αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Le Mans για να παρουσιάσει τη νέας 8 Series Coupé.

Στις 15 ιουνίου λοιπόν, όπως και ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους της εταιρείας, θα δούμε το κορυφαίο κουπέ της βαυαρικής εταιρείας, που εξελίχθηκε παράλληλα με την M8 GTE με την οποία η BMW θα λάβει φέτος μέρος στον αγώνα. Να σημειώσουμε ότι η BMW έχει να πάρει μέρος στο Le Mans από το 2011. 

Σύμφωνα με τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζουμε αλλά και όσα φρόντισαν να διαρρεύσουν οι Γερμανοί, η νέα 8 Series Coupé θα εφοδιάζεται με ό,τι πιο σύγχρονο έχει να δείξει η τεχνολογία. Ενδεικτικά αναφέρουμε το προηγμένο σύστημα ενεργητικής ανάρτησης, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, ενεργό roll stabilization, ενεργό σύστημα διεύθυνσης (Integral Active Steering), σύστημα τετρακίνησης που προφανώς θα προέρχεται από την τελευταία έκδοση της Μ5, ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς και 20άρες ζάντες ελαφρού κράματος.

Η κορυφαία έκδοση 850i XDrive θα κινείται από τον γνωστό κινητήρα V8 των 4,4 λίτρων της εταιρείας με τους 530 ίππους και τη ροπή των 74,4 kgm από τις 1.800 rpm. Στη νέα BMW θα ξεχωρίζει επίσης ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,2 ιντσών, ενώ η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι 12,3 ιντσών.

Περισσότερες λεπτομέρειες σε ένα μήνα από σήμερα. Μέχρι τότε διαβάστε τι μας είχε πει ο Βρετανός John Buckingham, επικεφαλής σχεδιασμού του concept της 8 Series της BMW.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube