H BMW Σειρά 8 χωρίς καμουφλάζ

H BMW Σειρά 8 χωρίς καμουφλάζ

Διαρροή φωτογραφιών δείχνει τη BMW Σειρά 8 στην τελική της μορφή.

Το κορυφαίο πολυτελές κουπέ της BMW αποκαλύφθηκε στο Bimmerpost, το οποίο δημοσίευσε δύο φωτογραφίες χωρίς καμουφλάζ. Το συγκεκριμένο blog χρησιμοποιείται συχνά από το εργοστάσιο για διαρροές με σχεδόν επίσημο χαρακτήρα.

Το αυτοκίνητο φαίνεται σε έναν χώρο συνεργείου, ή καλύτερα PDI. Όπως φαίνεται στην εμπρός λήψη, η μάσκα είναι μια λογική συνέχεια της Σειράς 6. Ενώ συνολικά οι γραμμές είναι πιο ήπιες, σε σχέση με το Concept 8 Series, λογικό καθώς ο σχεδιασμός προχωρά από τον εντυπωσιασμό του εκθεσιακού πρωτοτύπου στην υλοποίηση ενός αυτοκινήτου παραγωγής. Τα LED φώτα στο πίσω μέρος παραμένουν εντυπωσιακά, ωστόσο.

Η Σειρά 8 αναμένεται να παραχθεί σε κουπέ και κάμπριο αμάξωμα, για να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες εκδόσεις των Mercedes-Benz S Class και Bentley Continental GT. Στην ουσία η Σειρά 8 είναι μια δίθυρη έκδοση της 7αρας, στην ίδια λογική που συνδέονται η Σειρά 4 με την 3άρα. Αλλά θα έχει σαφώς πιο σπορ χαρακτήρα, εμφανισιακά και οδηγικά. Οι μεγάλες τραπεζοειδείς εξατμίσεις στο πίσω μέρος και τα χαρακτηριστικά για BMW μοτίβα μέσα στα φώτα συντηρούν την οικογενειακή εικόνα, παρότι η BMW θέλει να δώσει μια εικόνα στα μεγάλα και ακριβά μοντέλα της που θα τα διαχωρίζει σαφώς από τα πιο μαζικά.

Θα υπάρξει έκδοση Μ Sport, με πιο επιθετική διαμόρφωση προφυλακτήρων εμπρός πίσω και διαφορετικές εξατμίσεις. Αλλά και μια κανονική Μ8 με την οποία η BMW σχεδιάζει να επιστρέψει στο Le Mans. Το αυτοκίνητο δρόμου θα έχει τον V8 4,4 λίτρων της Μ5, με 600 ίππους. Πακέτο με την σπορ τετρακίνηση Μ xDrive που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να γίνει και πισωκίνητο.



Η Σειρά 8 θα μοιράζεται όπως είναι λογικό κινητήρες και συστήματα μετάδοση με τη Σειρά 7. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει και επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση iPerformance, ενώ τη βάση της γκάμας θα αποτελεί ο 3λιτρος εξακύλινδρος ντίζελ της 730d. Μπορεί να θεωρείται βέβαιο ότι θα βρει χώρο κάτω από το καπό ο 4,4 V8 της 750i xDrive, ενώ αργότερα θα έρθει και ένας V12 να δώσει ακόμη μεγαλύτερο κύρος στο μοντέλο.

Πηγή Autocar
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube