Δοκιμές σε ψυχρές συνθήκες για την BMW iX1

Δοκιμές σε ψυχρές συνθήκες για την BMW iX1

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα στιγμιότυπα από τις δοκιμές εξέλιξης της iX1 στο χιόνι, προετοιμάζοντας το έδαφος για το νέο ηλεκτρικό SUV της που θα κάνει ντεμπούτο προς το τέλος της χρονιάς.

Ακολουθώντας τις iX3 και iX ο Bαυαρός κατασκευαστής ετοιμάζεται να λανσάρει άλλο ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV. H BMW iX1 θα αποτελεί την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της νέας X1 και θα βασίζεται όπως και η συμβατική έκδοση του μοντέλου, στην πλατφόρμα FAAR.

Με την iX1, η BMW θέλει να διευρύνει την γκάμα των ηλεκτρικών της προτάσεων και φυσικά, να δώσει την απάντησή της απέναντι στη Mercedes-Benz EQA και το Volvo XC40 Recharge.

Λίγο πριν το νέο μοντέλο μπει στη γραμμή παραγωγής, η BMW δοκίμασε και τις τρεις εκδοχές του μοντέλου (σ.σ. συμβατική, plug-in, ηλεκτρική) στις ψυχρές συνθήκες της βόρειας Σουηδίας.

BMW iX1

Η iX1 θα εξοπλίζεται με την πέμπτη γενιά του συστήματος μετάδοσης κίνησης eDrive το οποίο θα αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, προσφέροντας κίνηση σε όλους τους τροχούς. Μέχρι στιγμής, η BMW δεν έχει ανακοινώσει περισσότερα στοιχεία για την iX1. Ωστόσο, στο στάδιο εξέλιξης που βρίσκεται τώρα το μοντέλο η μάρκα κάνει λόγο για αυτονομία 413-438 km και κατανάλωση 18,4-17,3 kWh/100 km. Νούμερα τα οποία αναμένεται να αλλάξουν όταν το μοντέλο μπει στη γραμμή παραγωγής.

Η BMW iX1 αναμένεται να κάνει ντεμπούτο προς το τέλος του χρόνου, λίγο μετά το λανσάρισμα της συμβατικής X1 που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube