Δοκιμάζεται στο δρόμο το VW C Coupé GTE concept

Δοκιμάζεται στο δρόμο το VW C Coupé GTE concept

Αρχικά υποτίθεται ότι προορίζονταν μόνο για την Κίνα. Αλλά η εμφάνιση και η τεχνολογία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στα κορυφαία σεντάν της VW.

Το concept παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Shanghai το 2015, και αυτό το μουλάρι δοκιμών που εντοπίστηκε να δοκιμάζεται είναι μια ελαφρώς εξελιγμένη εκδοχή για το 2016.

Αρχικά είχε αναφερθεί ότι το αυτοκίνητο προορίζεται μόνο για την Κίνα. Αλλά στοιχεία της τεχνολογίας και της αισθητικής του θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε ένα μελλοντικό κορυφαίο σεντάν (και) για την Ευρώπη.

Το αυτοκίνητο που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση είχε μήκος περίπου πέντε μέτρα. Όνομα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, ή τουλάχιστον δεν έχει διαρρεύσει, αλλά θα μπει στην παραγωγή για την κινέζικη αγορά προς το τέλος του 2016. Στην γκάμα της VW τοποθετείται κάτω από το Phaeton.

Ο Klaus Bischoff, σχεδιαστής της VW, χαρακτήρισε το C Coupé GTE ως το σκαλοπάτι που έλειπε στην κλίμακα των μοντέλων της εταιρείας, ανάμεσα στα Passat και Passat CC, και στο Phaeton. Δήλωσε ότι θα είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο, βασισμένο στην πλατφόρμα MLB. Ο Bischoff είπε ότι το C Coupe GTE δείχνει το σχεδιαστικό μέλλον της VW, την εξέλιξη του DNA της μάρκας παγκοσμίως. Και βεβαίως, είναι μια μικρή πρόγευση για το πώς θα δείχνει το επόμενο Phaeton.

Προδιαγραφές για το αυτοκίνητο που εντοπίστηκε να δοκιμάζεται έντονα καμουφλαρισμένο δεν έχουν διαρρεύσει, αλλά για το C Coupe GTE concept γνωρίζαμε τα εξής: είχε μεταξόνιο… τρία μέτρα, μετατρόχια 1.634 mm εμπρός και 1.624 mm πίσω, με πλάτος 1.930 mm. Ήταν προσθιοκίνητο, με δίλιτρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης 210 ίππων. Με οχτάρι αυτόματο κιβώτιο, μέσα στο οποίο υπήρχε ένας ηλεκτροκινητήρας. Η συνδυασμένη ισχύς που είχε ανακοινωθεί ήταν 245 άλογα και η ροπή 51 kgm. Είχε ανακοινωθεί ότι μπορεί να κάνει 50 km ως υβριδικό, ότι η επιτάχυνση 0-100 km/h ήταν 8,6” και οι εκπομπές CO2 μόλις 55 g/km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube