H Alfa Romeo Giulia καθυστερεί διότι απέτυχε στα crash test; [upd]

H Alfa Romeo Giulia καθυστερεί διότι απέτυχε στα crash test; [upd]

Το έγκυρο Automotive News δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ - Διαψεύδει η Alfa Romeo.

Ανατρέπει τα έως σήμερα δεδομένα μια είδηση που δημοσίευσε το έγκυρο Automotive News, σύμφωνα με την οποία η καθυστέρηση λανσαρίσματος της νέας Alfa Romeo Giulia οφείλεται στο γεγονός ότι απέτυχε στα crash tests.

Η είδηση αποδίδεται σε ανώνυμες πηγές και σε πληροφορίες που ήρθαν από μεγάλο προμηθευτή της Alfa Romeo. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το αυτοκίνητο έως και απαγοήτευσε με τη συμπεριφορά του τόσο στις μετωπικές όσο και στις πλάγιες και τις οπίσθιες δοκιμές πρόσκρουσης και αυτός είναι ο λόγος που καθυστερεί το λανσάρισμά του.

Στο δημοσίευμα της Automotive News δεν αποσαφηνίζεται ποιος πραγματοποίησε τα crash test, αν δηλαδή ήταν η ίδια η Alfa ή κάποιος άλλος πιστοποιημένος οργανισμός, όπως ο EuroNCAP για παράδειγμα. 

Την είδηση της αποτυχίας έρχεται να “επιβεβαιώσει” μια άλλη φαινομενικά άσχετη είδηση που θα μπορούσε όμως να “παντρευτεί” με την προηγούμενη: Η FCA ανακοίνωσε την επιστροφή στις τάξεις της του Roberto Fedeli στη θέση του τεχνικού διευθυντή στην Alfa Romeo και στην Maserati. Ο Fedeli ήταν και πριν στo γκρουπ έχοντας περάσει από πολλές σημαντικές θέσεις στη Ferrari. Πήγε για λίγο στην BMW και επέστρεψε στον ιταλικό όμιλο.

Η έλευσή του από πολλούς κρίνεται σαν μια προσπάθεια της FCA να λύσει προβλήματα τόσο στην Alfa Romeo όσο και στη Maserati.

Διαψεύδει η Alfa Romeo

Η Alfa Romeo αναφερόμενη στο ρεπορτάζ του Automotive News είπε πως δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και πως η παραγωγή της Giulia θα προχωρήσει κανονικά μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2016. Εκπρόσωπος της εταιρείας, μιλώντας στο αμερικανικό  Road & Track, είπε πως είναι παντελώς αναληθή τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα και πως η παραγωγή της Giulia QV θα ξεκινήσει για τις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του 2016 και θα ακολουθηθεί από άλλες πιο mainstream εκδόσεις.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube