Η Volkswagen θα δώσει γενναίες αποζημιώσεις για το dieselgate στις ΗΠΑ

Η Volkswagen θα δώσει γενναίες αποζημιώσεις για το dieselgate στις ΗΠΑ

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχεδόν 600.000 ιδιοκτήτες που πλήττονται από τις συνέπειες του dieselgate θα λάβουν αποζημίωση.

Αυτό δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ο Ken Feinberg, ο άνθρωπος που από τον Δεκέμβριο έχει αναλάβει το θέμα.

Δεν πρόκειται βέβαια για κάποιον τυχαίο, αφού ο ίδιος είχε αναλάβει και τις αποζημιώσεις σχετικά με τις επιθέσεις στους δίδυμους πύργους, τη διαρροή του πετρελαίου της BP στο κόλπο του Μεξικού καθώς και το θέμα της GM με το γενικό διακόπτη μερικών μοντέλων της.

Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί εάν η εταιρεία θα αποζημιώσει τους πελάτες της με μετρητά, εάν θα πάρει πίσω τα αυτοκίνητά της, εάν θα τα αντικαταστήσει ή εάν τα επισκευάσει. Προφανώς, αυτό σχετίζεται στενά και με την αναβολή της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2015 και την καθυστέρηση της συνάντησης των μετόχων, αφού προς το παρόν το κόστος του dieselgate δε μπορεί να αποτιμηθεί με ικανοποιητική ακρίβεια.

Εάν μπει στην εξίσωση και ότι ακόμα καμία από τις προτάσεις για επιδιόρθωση των αυτοκινήτων δεν έχει εγκριθεί στην Αμερική, είναι πολύ πιθανό το αρχικό πλάνο του Feinberg να καθυστερήσει πέραν των 2 ή 3 μηνών που είχε υπολογίσει αρχικά. Ο ίδιος δήλωσε: «Τα χέρια μου είναι δεμένα μέχρι η Volkswagen να έρθει σε μια συμφωνία με τις αρχές, ωστόσο θεωρώ πως η συντριπτική πλειονότητα θα αποδεχτεί την αποζημίωση που θα της προταθεί».

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube