VW: Το C Coupé GTE θα είναι η ναυαρχίδα των μοντέλων μηδενικών ρύπων στην Κίνα

VW: Το C Coupé GTE θα είναι η ναυαρχίδα των μοντέλων μηδενικών ρύπων στην Κίνα

Η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου θέλει να μειώσει σημαντικά τη ρύπανση.

Ένα από τα 60 μοντέλα που θα λανσάρει φέτος στην αγορά της Κίνας το VW Group θα είναι η έκδοση παραγωγής του C Coupé GTE που είδαμε πριν λίγες ημέρες στη Σαγκάη.

Μαζί με το Passat GTE, τα ηλεκτρικά Golf και Up! και το Audi A6L e-tron, που επίσης θα μπουν στην παραγωγή φέτος, θα είναι ένα από τα 15 οχήματα που θα κατασκευάζονται στα τοπικά εργοστάσια του ομίλου.

Το C Coupé GTE βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MLB του γκρουπ πάνω στην οποία θα χτιστεί και το επόμενο Phaeton από το οποίο το τετράθυρο, και αυστηρά τετραθέσιο, κουπέ είναι, με μήκος 5.070 mm, ελάχιστα κοντύτερο.

Ένας υπετροφοδοτούμενος 4κύλινδρος TFSI και ένας ηλεκτροκινητήρας ενσωματωμένος στο 8άρι αυτόματο κιβώτιο αποτελούν το υβριδικό σύστημα κίνησης με συνολική συνδυασμένη ισχύ 245 PS και 50,5 kgm.

Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 50 km – διόλου συμπτωματικά, το μίνιμουμ όριο που έχει θέση η κυβέρνηση για την επιδότηση των «πράσινων» οχημάτων...

«Το concept δεν δίνει απλώς μια ξεκάθαρη εικόνα του μοντέλου παραγωγής, που έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για την κινεζική αγορά, αλλά και την πρόθεσή μας να μειώσουμε σημαντικά τις εκπομπές ρύπων, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων», είπε ο επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης Heinz-Jakob Neusser.

Η Κίνα είναι εξαιρετικά σημαντική για το γκρουπ, το οποίο το 2014 πούλησε 3,5 εκατομμύρια οχήματα που απέφεραν κέρδη 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

[Πηγή Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube