Διαρροή: Νέα BMW 4 Series Coupé

Διαρροή: Νέα BMW 4 Series Coupé

Η μεγάλη γρίλια και η κουπε σιλουέτα της BMW 4 Series αποκαλύπτονται πριν από την επίσημη πρεμιέρα.

Λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα της BMW 4 Series Coupé που είναι προγραμματισμένη για τις 2 Ιουνίου στις 19.00, έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο αρκετές εικόνες από το φυλλάδιο του μοντέλου.

Όπως είναι εμφανές, η νέα 4άρα ακολουθεί πιστά τις σχεδιαστικές γραμμές του περσινού πρωτοτύπου BMW Concept 4, με τις απαραίτητες επεμβάσεις για τη γραμμή παραγωγής.

Μπροστά ξεχωρίζει η μεγάλη γρίλια που καλύπτει όλο το ύψος του σμιλεμμένου προφυλακτήρα και διακόπτεται από την πινακίδα. Εκατέρωθεν βρίσκουμε δύο μεγάλες εισαγωγές αέρα οι οποίες υποδηλώνουν πως η συγκεκριμένη έκδοση φορά το πακέτο M Sport. Τα επιθετικά φώτα με γραφικά LED είναι αρκετά μεγαλύτερα από αυτά του πρωτοτύπου, αγκαλιάζουν τον κοντό εμπρός πρόβολο και εκφράζουν την αισθητική συγγένεια του μοντέλου με τη ναυαρχίδα 8 Series Coupé.

BMW 4 Series

 

Στο προφίλ διακρίνουμε τονισμένους ώμους, ζάντες μεγάλης διαμέτρου (πιθανότατα 20" ή 21") με πέντε διπλές ακτίνες και οροφή με έντονη κλίση προς τα πίσω όπως αρμόζει σε ένα coupé. Φυσικά έχουμε να κάνουμε με τη δίπορτη έκδοση, όμως είναι σίγουρο πως η νέα 4άρα θα διατεθεί ως Cabriolet και ως Gran Coupé.

Στην ουρά τα φώτα είναι επίσης αρκετά μεγαλύτερα από αυτά του αντίστοιχου πρωτοτύπου (όπως είχαμε δει και από παλιότερη διαρροή), όμως διατηρούν το χαρακτηριστικό σχήμα των γραφικών LED. Την εικόνα συμπληρώνουν η ενσωματωμένη αεροτομή στην κορυφή του καλύμματος του χώρου αποσκευών, οι πλευρικές εσοχές στον προφυλακτήρα και ο διαχύτης που φιλοξενεί δύο τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό, η εικόνα είναι γνώριμη από την συγγενική BMW 3 Series, με ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγάλη οθόνη στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, τριάκτινο σπορ τιμόνι, λιτό σχεδιασμό και υψηλά στάνταρ ποιότητας υλικών.

BMW

Η έκδοση που βλέπεται στις φωτογραφίες είναι η M440i xDrive που τοποθετείται κοντά στην κορυφή της γκάμας από πλευράς επιδόσεων, κάτω από την επερχόμενη Μ4. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, κάτω από το καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 3,0 λίτρων με ήπια υβριδικό σύστημα που αποδίδει 374 PS και 500 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων Steptronic και του συστήματος τετρακίνησης xDrive.

Κατά τα άλλα περιμένουμε την 4 Series να υιοθετήσει την οικογένεια κινητήρων που γνωρίζουμε ήδη από την 3 Series, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων βενζίνης, πετρελαίου και plug-in hybrid.

Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε σήμερα το βράδυ, μετά από την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου.

[Πηγή: CarscoopsBMWorldM]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube