CUPRA Leon: Plug-in hybrid με απόδοση 245 PS

CUPRA Leon: Plug-in hybrid με απόδοση 245 PS

Με τεχνολογία από το VW Golf GTE, το CUPRA Leon συνδυάζει επιδόσεις και εξηλεκτρισμό.

Καθώς πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης της νεάς γενιάς SEAT Leon, οργιάζουν οι φήμες για το αντίστοιχο CUPRA, δηλαδή την "καυτή" έκδοση επιδόσεων του μικρομεσαίου. Σύμφωνα λοιπόν με το Autocar, το CUPRA Leon θα έχει τεχνολογία plug-in hybrid με απόδοση 244 PS (στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε το αγωνιστικό CUPRA Leon Competicion). 

Το νέο Leon θα είναι αποκλειστικά πεντάθυρο και θα βασίζεται στην πλατφόρμα των Volkswagen Golf VIII και Škoda Octavia με τα οποίο θα μοιράζεται και τη γκάμα κινητήρων (1.0 TSI, 1.5 TSI και 2.0 TDI).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο SEAT Leon: Πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2020 [video]

Το CUPRA Leon θα χρησιμοποιεί τον βενζινοκινητήρα 1.4 TSI σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα (όπως και το νέο VW Golf GTE) με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 245 PS. Η επιτάχυνση 0-100 km/h θα ολοκληρώνεται σε περίπου 6,5" ενώ η μπαταρία 13 kWh θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 56 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

Επιπλέον, μια δεύτερη αλλά πιο ήπια έκδοση plug-in hybrid με τον ίδιο κινητήρα θα αποδίδει 204 PS και θα προσφέρεται με τα σήματα της SEAT. Ο λόγος για μια τέτοια κίνηση είναι η επιτακτική ανάγκη για μείωση του μέσου όρου των εκπομπών COκαι ο σταδιακός εξηλεκτρισμός της γκάμας της ισπανικής φίρμας.

Αν αυτά τα νούμερα δεν ακούγονται και τόσο εντυπωσιακά, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς ετοιμάζεται και η κορυφαία έκδοση Cupra R του νέου Leon που μαλλον θα είναι περιορισμένης παραγωγής. Φήμες κάνουν λόγο για τετρακίνηση και τον κινητήρα 2.0 TSI του επερχόμενου Golf R με απόδοση που θα ξεπερνά τους 300 PS και επιτάχυνση 0-100 km/h σε κάτω από 5".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η πρώτη εικόνα του αγωνιστικού CUPRA Leon Competicion

Πάντως στόχος της SEAT είναι να σταματήσει τη διάθεση μοντέλων που κινούνται αποκλειστικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2026 και μετά. Αναλυτικές πληροφορίες για ολόκληρη τη γκάμα του Leon θα έχουμε στην έκθεση Γενεύης όπου θα γίνει και η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube