Citroën: Έρχεται η ë-C4! [video]

Citroën: Έρχεται η ë-C4! [video]

Τέλος στη μικρή «αγωνία»: Η νέα κόμπακτ Citroën θα ονομάζεται C4 και η ηλεκτρική εκδοχή της θα είναι η ë-C4. Η παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου.

Citroën ë-C4

Στις αρχές Μαΐου, η Citroën έστειλε προσκλήσεις για την online παρουσίαση μιας «νέας κόμπακτ μπερλίνας». Πριν από ένα μήνα, ο Γάλλος κατασκευαστής δεν την αποκαλούσε με το όνομά της, αφήνοντας μια μικρή αμφιβολία.

Μας φάνηκε λογικό ότι επρόκειτο για την αρκετά σύντομη επιστροφή της C4, δύο χρόνια ύστερα από τη διακοπή της προηγούμενης. Αλλά το τμήμα μάρκετινγκ θα μπορούσε να είχε βγάλει ένα νέο επίθημα από το καπέλο του, ύστερα από το C4 Cactus. Μερικοί μάλιστα πίστεψαν ότι αυτό το νέο μοντέλο θα έκανε την έκπληξη με την επιστροφή μιας ιστορικής ονομασίας. Της GS. και ότι η Citroën δεν θα δίσταζε να αντλήσει έμπνευση από τη σιλουέτα της κλασικής πια GS για τη μελλοντική κόμπακτ C4!

To ποστ της Citroën στα κοινωνικά δίκτυα ήρθε να βάλει τέλος στις υποθέσεις, ανακοινώνοντας φαρδιά πλατιά την επερχόμενη αποκάλυψη της C4. Ή μάλλον της ë-C4, το όνομα του μοντέλου με το αποκλειστικά ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, που θα είναι εξάλλου και το αστέρι της παρουσίασης που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου.

Αυτό το πρόθεμα είναι προφανώς ένα νεύμα στο όνομα του κατασκευαστή, καθώς χρησιμοποιείται ήδη στο επαγγελματικό ë-Jumpy. Το «ë» θα είναι γραμμένο με μπλε χρώμα, η έγχρωμη υπογραφή των ηλεκτροκίνητων Citroën, όπως εξάλλου είδαμε και στο επαναφορτιζόμενο υβριδικό C5 Aircross. Φυσικά, η ολοκαίνουργια C4 θα παραμείνει διαθέσιμη και με συμβατικούς θερμικούς κινητήρες, οπότε σε αυτήν την περίπτωση θα είναι απλώς μια «C4».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube