Citroën: Μελλοντική C4 εμπνευσμένη από τη GS;

Citroën: Μελλοντική C4 εμπνευσμένη από τη GS;

Στα κοινωνικά δίκτυα, ο διευθυντής μάρκετινγκ της Citroën ανακοινώνει ότι η είδηση του 2020 θα είναι η… GS! Μήπως και η έμπνευση για την τρίτη γενιά της C4;

Πρόκειται πράγματι για ένα πολύ αινιγματικό μήνυμα. Σε έναν από τους λογαριασμούς του στα social media, ο Arnaud Belloni, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ και επικοινωνιών της Citroën, έγραψε, «2020… Citroën GS will be the new cool. Stay tuned».

Αλλά τι μπορεί να σημαίνει ότι η «Citroën GS θα είναι η νέα “μόδα” και να μείνουμε συντονισμένοι» ή γιατί το ανακοινώνει. Ο γρίφος αυτός μας επιτρέπει να υποθέσουμε οτιδήποτε. Το πιο κοινότοπο θα ήταν ότι η Citroën σκοπεύει να τιμήσει το εμβληματικό μοντέλο της το επόμενο έτος, με την ευκαιρία της 50ής επετείου του. Ένα πολύ πετυχημένο χάτσμπακ, αποτύπωση μιας «μικρής» DS, που κατασκευάστηκε σε 1,9 εκατ. κομμάτια και ψηφίστηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς στην Ευρώπη το 1971.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Citroën GSA 1979-1986

Αλλά μπορούμε επίσης να κάνουμε μια πιο πολύπλοκη προσέγγιση, συνδέοντας τη GS με το μέλλον της γαλλικής φίρμας. Η επόμενη μεγάλη καινοτομία που ετοιμάζουν εκεί στο Saint-Ouen-sur-Seine θα είναι η τρίτη γενιά της C4. Ένα νέο μοντέλο που θα ντεμπουτάρει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Σεπτέμβριο του 2020. 

Μπορούμε να υποθέσουμε λοιπόν ότι το νέο κόμπακτ χάτσμπακ της εταιρείας θα είναι εμπνευσμένο από τη GS; Δεν θα μας εξέπληττε, μιας και η Citroën έχει ήδη ερμηνεύσει μια από τις προηγούμενες δόξες της, τη CX, με το πρωτότυπο CXperience που αποκαλύφθηκε το 2016 και θα έπρεπε να αποτελέσει έμπνευση για την επόμενη C5. Η C4 III θα μπορούσε έτσι να πάρει ομοίως κάποια χαρακτηριστικά της GS, για παράδειγμα την πολύ κεκλιμένη πίσω πόρτα της.

Ίσως ένα πρωτότυπο που θα αποκαλυφθεί σύντομα να μας διαφωτίσει. Η Citroën είχε υποσχεθεί εκπλήξεις για το τέλος αυτού του χρόνου, ως μέρος των εορτασμών της εκατονταετηρίδας της. Προς το παρόν, καθ’ υπόδειξη του Arnaud Belloni, παραμένουμε στο ακουστικό μας...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube