BYD Atto2, έρχεται στην Ευρώπη το νέο μικρό ηλεκτρικό B-SUV

BYD Atto2, έρχεται στην Ευρώπη το νέο μικρό ηλεκτρικό B-SUV

Ανταγωνιστής του Jeep Avenger, του Peugeot E-2008, του επερχόμενου Citroën ë-C3 X και άλλων μελλοντικών B-eSUV, το BYD Atto2 έρχεται στην Ευρώπη τον επόμενο χρόνο.

BYD Atto2

Στην Ευρώπη, η BYD εμπορεύεται ήδη ένα κόμπακτ ηλεκτρικό, το Dolphin, κι ένα μικρό οικογενειακό SUV, το Atto3, αλλά και τα μεγάλα μοντέλα της, Seal, Seal U, Han και Tang. Η γκάμα της κινεζικής φίρμας θα επεκταθεί όμως και προς τα κάτω με την επερχόμενη άφιξη ενός νέου αστικού SUV, του BYD Atto2. 

Με άλλα λόγια του σημαντικότερου της γκάμας για την Ευρώπη. Το σχεδιασμό του οποίου μπορούμε ήδη να γνωρίσουμε χάρη στις εικόνες από το κινεζικό υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφοριών.

Το νέο BYD Atto2 θα δίνει τη δυνατότητα για την επιλογή ανάμεσα σε δύο μεγέθη μπαταριών: 32 kWh στο βασικό επίπεδο και 45,1 kWh στην κορυφή της γκάμας

Το BYD Atto2 έχει μήκος 4,31 m, διάσταση που το τοποθετεί στο άνω μέρος της γκάμας των μοντέλων στην κατηγορία των B-SUV, όπως τα Jeep Avenger, Peugeot E-2008, Opel Mokka Electric, smart #1... Ο σχεδιασμός του παραπέμπει στην μπερλίνα Han από εμπρός, με τη σιλουέτα του να παραμένει κοντά σε αυτή του μεγάλου αδερφού του, Atto3.

BYD Atto2

Στην Κίνα, το νέο Atto2 θα δίνει τη δυνατότητα για την επιλογή μεταξύ δύο μεγεθών στις μπαταρίες: 32 kWh στο βασικό επίπεδο και 45,1 kWh στην κορυφή της γκάμας. Δύο αρκετά χαμηλές χωρητικότητες ακόμη και σε σύγκριση με τα σημερινά ηλεκτρικά σουπερμίνι: Για παράδειγμα, τα ηλεκτρικά σουπερμίνι και B-SUV του Ομίλου Stellantis κυμαίνονται ή θα κυμαίνονται από τις 44 kWh μέχρι τις 51 kWh.

Έτσι, αναπόφευκτα η αυτονομία του BYD Atto2 θα αντιστοιχεί σε αρκετά χαμηλές αποστάσεις, πιθανώς κάτω από 350 χιλιόμετρα. Αυτονομία που δεν είναι ιδανική για ένα SUV, έστω και μικρό, του οποίου ο προσανατολισμός είναι κυρίως οικογενειακός. Απομένει προφανώς να γνωρίζουμε την τιμή που αντιπροσωπεύει και τον κύριο παράγοντα αγοράς για τα δημοφιλή στη Γηραιά Ήπειρο κινεζικά μοντέλα, όπως για παράδειγμα το MG4.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube