Bugatti: Ετοιμάζει νέα έκδοση Chiron R για την έκθεση Γενεύης

Bugatti: Ετοιμάζει νέα έκδοση Chiron R για την έκθεση Γενεύης

Με νέο αεροδυναμικό πακέτο και προσανατολισμό πίστας.

Μετά από μια χρονιά γεμάτη από πρεμιέρες (La Voiture Noire, Centodieci και Chiron Super Sport 300+), η Bugatti ετοιμάζεται να ανοίξει το 2020 με μια νέα έκδοση του υπεραυτοκινήτου της - την Chiron R.

Σύμφωνα με αυτά που έχει αποκαλύψει ο CEO της εταιρείας, Stephan Winkelmann, σε διάφορες συνεντεύξεις του, η επόμενη έκδοση της Chiron αναμένεται να είναι προσανατολισμένη στις απόλυτες επιδόσεις εντός πίστας. Έτσι, αντίθετα με την Chiron Super Sport 300+ που είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο με επιβεβαιωμένη τελική 490,48 km/h (304,77 mph), η Chiron R θα έχει ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο για μεγαλύτερη παραγωγή κάθετης δύναμης. Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες με τα σκεπασμένα πρωτότυπα, μια σταθερή φτερούγα (αντί για την ενεργή αεροτομή της Chiron) δεσπόζει στην ουρά ενώ αναμένουμε αλλαγές και στο εμπρός σπλίτερ.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, η Chiron R πιθανότατα θα φορά την ισχυρότερη έκδοση του quad-turbo W16 κινητήρα 8,0 λίτρων με 1.600 PS, ενώ το στήσιμο θα είναι πιο επιθετικό, στην κατεύθυνση της Chiron Sport.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από τη σελίδα Zero2Turbo, προέρχονται από το αεροδρόμιο O.R. Tambo στη Νότια Αφρική. Προφανώς τα μοντέλα ταξίδεψαν εκεί για να υποβληθούν σε δοκιμές, πριν από το φημολογούμενο ντεμπούτο της Chiron R στην έκθεση Γενεύης στις αρχές Μαρτίου. Πριν από λίγες εβδομάδες, η Bugatti δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία σκεπασμένου με κάλυμμα αυτοκινήτου, προετοιμάζοντας το κοινό της για νέα πρεμιέρα εντός του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube