Bugatti Chiron Sport Les Légendes du Ciel: Νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Bugatti Chiron Sport Les Légendes du Ciel: Νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Η ειδική έκδοση της Bugatti Chiron Sport είναι εμπνευσμένη από την αεροναυπηγική.

Η Bugatti παρουσίασε σήμερα μια νέα έκδοση της Chiron με το όνομα Chiron Sport Les Légendes du Ciel, η οποία είναι εμπνευσμένη από την εμπλοκή της φίρμας στην αεροναυπηγική και τους αγώνες. Όπως και η Chiron Sport "110 ans Bugatti" του 2019, έτσι και η νέα έκδοση θα παραχθεί σε περιρορισμένο αριθμό 20 μονάδων, ενώ η τιμή της διαμορφώνεται στα €2,88 εκατομμύρια.

Όπως αναφέρει ο Stephan Winkelmann, CEO της Bugatti, αρκετοί από τους οδηγούς αγώνων της Bugatti όπως οι Albert Divo, Robert Benoist και Bartolomeo Meo Costantini ήταν επίσης πιλότοι της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας. Επίσης, ο Γάλλος πιλότος Roland Garros είχε μια Bugatti Type 18 για προσωπικό του αυτοκίνητο. Εκτός από τους κινητήρες για αεροσκάφη που κατασκεύαζε η Bugatti για πολλά χρόνια, ο ίδιος ο Ettore Bugatti είχε ασχοληθεί με το σχεδιασμό ενός αεροσκάφους για ρεκόρ ταχύτητας όμως ο 'Β Παγκόσμιος Πόλεμος δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει το project.

Bugatti

Η έκδοση Les Légendes du Ciel ξεχωρίζει αισθητικά από την εξωτερική απόχρωση Gris Serpent με μια λευκή ρίγα να διατρέχει ολόκληρο το αμάξωμα, γραφικά στα χρώματα της γαλλικής σημαίας (μπλε, λευκό και κόκκινο) στα μαρσπιέ, διαφορετική γρίλια με μαύρο πλαίσιο, τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης από Inconel που κατασκευάστηκαν με τη βοήθεια 3D Printer και το ειδικό έμβλημα με τον έλικα αεροσκάφους στα εμπρός φτερά.

Στο εσωτερικό, το εν λόγω έμβλημα εμφανίζεται στα αλουμινένια πατήματα των μαρσπιέ, προβάλλεται στο έδαφος με το άνοιγμα της πόρτας, είναι ζωγραφισμένο στα προσκέφαλα των καθισμάτων ενώ το βρίσκουμε και στην αλουμινένια πλακέτα στην κεντρική κονσόλα μαζί με αρίθμηση. Οι επενδύσεις είναι από δέρμα σε απόχρωση Gaucho light brown, και στις πόρτες είναι ζωγραφισμένο ένα αεροσκάφος Nieuport 17 και μια Bugatti Type 13. Όπως σε όλες τις Chiron, προαιρετικά διατίθεται και η διπλή οροφή Sky View.

Bugatti

Όπως προδίδει το όνομά της, η ειδική έκδοση βασίζεται στην Chiron Sport η οποία είναι 18 kg ελαφρύτερη από την "απλή" Chiron με ελαφρώς πιο επιθετικό στήσιμο για καλύτερο κράτημα. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός κινητήρας W16 8,0 λίτρων με τέσσερα turbo που αποδίδει 1.500 PS και 1.600 Nm. Το μοντέλο επιταχύνει από τα 0-100km/h σε 2,4 δευτερόλεπτα, τα 0-200km/h έρχονται σε 6,1 δευτερόλεπτα, τα 0-300km/h σε 13,1 δευτερόλεπτα και τα 0-400km/h σε 32,6 δευτερόλεπτα. Όσο για την τελική ταχύτητα, σύμφωνα με την Bugatti ξεπερνά τα 420 km/h..

Η παραγωγή της Chiron ξεκίνησε το 2017, και στόχος της Bugatti ήταν να πουλήσει συνολικά 500 μονάδες του υπεραυτοκινήτου. Το καλοκαίρι του 2019 βγήκε από το εργοστάσιο στο Molsheim η 200η Chiron, με την εταιρεία να αναφέρει τότε πως υπήρχαν ακόμη 100 μονάδες διαθέσιμες για παραγγελία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube