BMW i8: Τέλος παραγωγής τον Απρίλιο

BMW i8: Τέλος παραγωγής τον Απρίλιο

Το σπορ υβριδικό μοντέλο της βαυαρικής φίρμας καταργείται μετά από 6 χρόνια στην αγορά.

Η BMW επιβεβαίωσε πως τον ερχόμενο Απρίλιο θα σταματήσει την παραγωγή της i8, περίπου έξι χρόνια μετά από την πρώτη κυκλοφορία της στην αγορά. Η είδηση έρχεται ένα εξάμηνο μετά από την παρουσίαση της ειδικής έκδοσης περιορισμένης παραγωγής i8 Ultimate Sophisto, που ήταν και το κύκνειο άσμα της i8.

Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σπορ μοντέλο πρωτοπαρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου στην έκθεση Φρανκφούρτης το 2009, με την έκδοση παραγωγής να ακολουθεί το 2014. Το υβριδικό σύστημα κίνησης των i8 και i8 roadster αποτελείται από έναν τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική απόδοση ήταν 362 PS, ενώ με την αναβάθμιση του 2018 αυξήθηκε στους 374 PS.

BMW i8 Ultimate Sophisto

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Test drive: BMW i8 Roadster

Στο προσεχές διάστημα, η BMW αλλάζει τη στρατηγική της για τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα. Ο ευρύτερος εξηλεκτρισμός της γκάμας της βαυαρικής φίρμας θα ξεκινήσει με τα ηλεκτρικά μοντέλα iX3 (SUV), i4 (σεντάν) και iNext (SUV), ενώ η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Vision M Next το οποίο ίσως αποτελέσει έναν έμμεσο διάδοχο της i8 θα ακολουθήσει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Σε παλαιότερες συζητήσεις για το μέλλον της i8, στελέγχη της BMW ανέφεραν πως  μπορεί να επανατοποθετηθεί στην αγορά ως ανταγωνιστής του επερχόμενου Tesla Roadster και του ηλεκτρικού Audi R8 e-tron, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της BMW από τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Formula E.

Όσο για το σημερινό μοντέλο, εκπρόσωπος της BMW στη Μ.Βρετανία δήλωσε πως όσοι ενδιαφέρονται για την αγορά του, θα πρέπει να καταθέσουν την παραγγελία τους μέχρι τα τέλη Φλεβάρη.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube