BMW, επίσημη ανακοίνωση του μελλοντικού i4

BMW, επίσημη ανακοίνωση του μελλοντικού i4

Η BMW i4, η μελλοντική μεγάλη ηλεκτρική μπερλίνα, με λανσαριστεί μέχρι το 2020, ως μέρος του μεγάλου προγράμματος εξηλεκτρισμού της εταιρείας.

Σε ένα διακριτικό δελτίο Τύπου σχετικά με τις εκπομπές CO2 του κατασκευαστή, η BMW επιβεβαιώνει την άφιξη ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου, το οποίο θα συναρμολογείται στη Γερμανία. Το i4 θα συντροφεύσει τα i3 και i8 σε μια γκάμα που έχει παραμείνει αμετάβλητη εδώ και χρόνια.

Πέρυσι, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η BMW παρουσίασε το πρωτότυπο i Vision Dynamics, μια μεγάλη 4θυρη ηλεκτρική μπερλίνα που προανήγγειλε ένα μελλοντικό μοντέλο. Έξι μήνες αργότερα, η BMW δίνει συνέχεια σε αυτή το κόνσεπτ, καθώς ο Γερμανός κατασκευαστής επιβεβαιώνει στο Σαλόνι της Γενεύης ότι προετοιμάζει τη μελλοντικό i4, το οποίο θα συναρμολογείται στη Γερμανία σε περίπου σε δύο χρόνια από τώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: BMW i3 94Ah

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε τίποτα για αυτό το αυτοκίνητο ή τα τελικά χαρακτηριστικά του. Αλλά το πρωτότυπο απέδιδε αξιοπρεπή ισχύ που του επέτρεπε να κάνει -100 σε λιγότερο από 5” και κυρίως να έχει αυτονομία 600 km. Ένα επίσης καθ’ όλα αξιοπρεπές νούμερο, αν και μίνιμουμ για ένα μοντέλο μεγάλων αποστάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Με το BMW i8 στο δρόμο και στην πίστα των Σερρών

Η μελλοντική i4 θα πρέπει επίσης να υποστηρίζει ισχυρά την ευχαρίστηση της οδήγησης με χαμηλό κέντρο βάρους και αντίστοιχα χαμηλή καμπίνα, σε αντίθεση με το i3. Έτσι, η φίρμα από το Μόναχο με μια τέτοια μπερλίνα i4 θα μπορεί να ανταγωνιστεί στα ίσα Porsche και Tesla, με τα Mission E και Model S, αντίστοιχα.

Να θυμίσουμε ότι η νέα i4 αποτελεί μέρος ενός προγράμματος με 25 εξηλεκτρισμένα μοντέλα, 13 υβριδικά και 12 ηλεκτρικά, μέχρι το 2025.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube