H Porsche εξετάζει την αύξηση παραγωγής για τη Mission E

H Porsche εξετάζει την αύξηση παραγωγής για τη Mission E

H αύξηση της παραγωγής για τη Mission E εξετάζεται σοβαρά, καθώς η ζήτηση δείχνει να είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Η Porsche μπορεί να αυξήσει την ετήσια παραγωγική ικανότητα για τη Mission E πέραν των 20.000 αυτοκινήτων, ενώ θα αποφασίσει σύντομα εάν θα εξηλεκτρίσει το μικρό SUV της, τη Macan, δήλωσε ο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Detlev von Platen.

Η Mission E, το ηλεκτρικό 4θέσιο σπόρτσκαρ του Zuffenhausen, πρόκειται να αρχίσει να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής τον επόμενο χρόνο, με τις αρχικές έρευνες να οπλίζουν την Porsche με την πεποίθηση ότι οι πελάτες της δεν θα αντιταχθούν στη μετάβαση της φίρμας από τους θερμικούς κινητήρες στους ηλεκτροκινητήρες.

«Το θετικό feedback για την Mission E μας κάνει πολύ αισιόδοξους σχετικά με τη ζήτηση», δήλωσε ο von Platen, προσθέτοντας ότι η Porsche εξετάζει ήδη πώς θα αυξήσει την παραγωγική ικανότητά της.

Η φίρμα δήλωσε ότι αναμένει να διπλασιάσει τις επενδύσεις της σε υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε περισσότερα από έξι δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2022. Άλλα και άλλα μοντέλα που θα μπορούσαν να εξηλεκτρισθούν αποδεικνύονται επίσης δημοφιλή, δήλωσε ο von Platen στο Reuters.

«Στην Ευρώπη, περίπου το 60% των Panamera παραδόθηκαν με υβριδικό σύστημα κίνησης», δήλωσε ο von Platen, αναφερόμενος στην πολυτελή σειρά της σπορ μπερλίνας της εταιρείας.

Αντίθετα, η ζήτηση για μοντέλα με κινητήρα ντίζελ στη Γερμανία πλήττεται σοβαρά και η Porsche βρίσκεται σε συνομιλίες με τη γερμανική ρυθμιστική αρχή, υπεύθυνη για τις οδικές μεταφορές, την KBA, για την πιθανή ανάκληση των Panamera και Cayenne με μοτέρ V8.

Σε ξεχωριστή δήλωση, ο διευθυντής παραγωγής της Porsche, Albrecht Reimold, δήλωσε ότι η παραγωγή της Mission Ε θα χρησιμοποιήσει βασικά εξαρτήματα τα οποία θα μπορούσαν να είναι συμβατά προς χρήση και από άλλες φίρμες του ομίλου Volkswagen.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Porsche και Audi: Μείωση κόστους με κοινή πλατφόρμα EV

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube