ΙΑΑ 2017: Το BMW i Vision Dynamics, ή αλλιώς ο προπομπός του i5

ΙΑΑ 2017: Το BMW i Vision Dynamics, ή αλλιώς ο προπομπός του i5

Με ένα 4θυρο κουπέ δυνατών επιδόσεων, η BMW μας προϊδεάζει για το τρίτο ηλεκτρικό της μοντέλο.

Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του Vision Next 100, η BMW παρουσίασε το i Vision Dynamics.

Πρόκειται για ένα 4θυρο Gran Coupe που υπόσχεται αυτονομία 600 km, 0-100 km/h σε 4” και τελική σχεδόν 200 km/h. Ουσιαστικά πρόκειται για το αυτοκίνητο που στην τελική του μορφή θα ονομαστεί i5 και θα είναι το τρίτο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας της BMW.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Vision Next 100, το μέλλον της BMW σε ένα πρωτότυπο [video]

Ο προγραμματισμός αναφέρει ότι θα περάσει στην παραγωγή το 2021, ως μέρος μιας γκάμας ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων που μέχρι το 2025 θα περιλαμβάνει 25 μοντέλα. Μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής της εταιρείας, Harald Krüger, τα 12 από αυτά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Όλα τα παραπάνω, συνοψίζονται στη στρατηγική NUMBER ONE>NEXT της εταιρείας, που θα όπως φαίνεται θα μας απασχολήσει αρκετά στα επόμενα χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 12 αμιγώς ηλεκτρικά BMW μέχρι το 2025 [video]

Σχολιάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, ο επικεφαλής R&D της εταιρείας αποκάλυψε ότι το i5 παραγωγής θα έχει ηλεκτρικό σύστημα πέμπτης γενιάς, με νέες μπαταρίες και κινητήρες. Αυτό σημαίνει ένα τεράστιο άλμα στην «πυκνότητα» με την οποία αποθηκεύεται η ενέργεια, γι’ αυτό και είναι δυνατή η τόσο μεγάλη αυτονομία. Πίσω από αυτό προφανώς βρίσκεται μια σοβαρή επένδυση που φτάνει τα € 200 εκ. ώστε η BMW να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της σε μπαταρίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το BMW i3 94 Ah

Από πλευράς σχεδίασης το νέο πρωτότυπο είναι μια ξεκάθαρη άσκηση για την εταιρεία, δίνοντας το στίγμα γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Έτσι, τα χαρακτηριστικά νεφρά της μάσκας είναι πλέον μια «έξυπνη επιφάνεια», ενώ τα φώτα συνδυάζουν την παραδοσιακή εικόνα με το μέλλον. Το προφίλ από την άλλη χαρακτηρίζεται από απαλές γραμμές, ενώ στο πίσω μέρος τα χαρακτηριστικά φώτα σε σχήμα L ξεχωρίζουν.



Είναι σαφές ότι ο συνδυασμός του κομψού με το σπορ είναι αυτό που οι σχεδιαστές θέλησαν να πετύχουν και αυτό στο οποίο θα συνεχίσουν να επικεντρώνονται για τα ηλεκτρικά τους μοντέλα.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube