12 αμιγώς ηλεκτρικά BMW μέχρι το 2025 [videos]

12 αμιγώς ηλεκτρικά BMW μέχρι το 2025 [videos]

Η BMW προγραμματίζει να συνθέσει μια γκάμα με 12 EV μέχρι το έτος 2025 για να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα της e-mobility.

To BMW Group θα διαθέτει στην γκάμα του 25 εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα, περιλαμβανομένων 12 EV, μέχρι το 2025.

Το πρώτο αυτοκίνητο από τα νεοεισερχόμενα αυτού του προγράμματος θα είναι το i5, μια 4θυρη μπερλίνα μηδενικών ρύπων, το πρωτότυπο της οποίας θα παρουσιάσει η BMW στην ΙΑΑ 2017, στις 12 Σεπτεμβρίου στη Φρανκφούρτη. Την είδηση έδωσε μέσω επίσημης ανακοίνωσής της η ίδια η BMW.

«Μέχρι το 2025, θα προσφέρουμε 25 εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα, 12 από τα οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά», είπε στους δημοσιογράφους ο Harald Krueger, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σε εκδήλωση στο Μόναχο. Προσθέτοντας δε ότι αυτά τα EV θα έχουν αυτονομία μέχρι 700 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τo BMW i3 94Ah

Στo Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που ανοίγει τις πύλες του την άλλη εβδομάδα, στο σταντ της BMW θα βρίσκεται το πρωτότυπο του νέου i5, ενός μοντέλου που θα έρθει να τοποθετηθεί μεταξύ του μικρού ηλεκτρικού i3 και του σπορ υβριδικού i8. Το «i5» το χρησιμοποιούμε ως όνομα «εργασίας», καθώς η BMW έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής να αποκαλύψει πώς θα λέγεται ή να επιβεβαιώσει πως όντως θα ονομάζεται έτσι. Εκείνο που έδωσε ως πληροφορία, πριν από την αποκάλυψη του πρωτοτύπου είναι ότι το μοντέλο παραγωγής προγραμματίζεται για λανσάρισμα στην αγορά μέχρι το 2021.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το BMW i8 στο δρόμο και στην πίστα [video]

«Θα αυξήσουμε το μερίδιό μας στα εξηλεκτρισμένα μοντέλα σε όλες τις φίρμες και τις σειρές μοντέλων. Και, ναι, αυτό περιλαμβάνει τη Rolls-Royce και τα μοντέλα της BMW M», είπε ο Krueger.

Η BMW επενδύει στα εργοστάσιά της, προκειμένου να είναι σε θέση να εφοδιάζουν όλα τα μοντέλα της με κάθε είδους σύστημα κίνησης μέχρι το 2020, περιλαμβανομένων και των αμιγώς ηλεκτρικών εκδόσεων, καθώς αναμένει ότι η ζήτηση για αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων θα απογειωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την BMW 330e

Εκτός από τη μπερλίνα της BMW, το γκρουπ προγραμματίζει και την παρουσίαση ενός ηλεκτρικού MINΙ στη Φρανκφούρτη που θα λανσαριστεί εμπορικά το 2019. Η πρώτη ηλεκτρική έκδοση ενός βασικού μοντέλου της γκάμας της BMW, θα είναι η X3, σε συνέχεια του ΜΙΝΙ, το 2020, είπε ο Krueger. Στο μέλλον, όλα τα EV της BMW θα έρθουν να μπουν κάτω από τη φίρμα «i».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τo MINI Cooper S E Countryman ALL4

Δείτε τα video λανσαρίσματος των νέων BMW i3 και i3s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube