BMW Χ3: νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες

BMW Χ3: νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες

H τρίτη γενιά της BMW X3 εντοπίστηκε για μια ακόμα φορά να κάνει δοκιμές ενόψει της επίσημης παρουσίασής της το 2017

Αυτή τη φορά οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες απαθανατίζουν και το εσωτερικό της νέας X3. Εκεί βλέπουμε καθαρά τη νέα σχεδίαση με κεντρικό άξονα τη μεγάλη οθόνη του συστήματος πολυμέσων iDrive.

Σε προηγούμενες κατασκοπευτικές φωτογραφίες είχαμε επιβεβαιώσει ότι η νέα γενιά X3 θα διατηρήσει τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές της απερχόμενης. Διαπιστώναμε επίσης πως αναμένεται να έχει και περισσότερα σπορ στοιχεία από το πακέτο M Performance, περιλαμβανομένων μεγαλύτερων τροχών, αεροτομή οροφής και τετραπλές απολήξεις εξάτμισης.

Το πρωτότυπο της 3ης γενιάς δείχνει επίσης να έχει μεγαλύτερες πίσω πόρτες και μεγαλύτερη επιφάνεια παραθύρων, κυρίως στο πίσω μέρος. Αυτό είναι ένα σοβαρό στοιχείο ότι η νέα X3 θα έχει και μεγαλύτερο μεταξόνιο από τα 2.810 mm της υπάρχουσας.

Αν και επισήμως η BMW δεν επιβεβαιώνει ακόμα την παραγωγή μιας X3 M, είναι πολύ πιθανή η ύπαρξη μιας έκδοσης με τον ίδιο τούρμπο 6κύλινδρο σε σειρά 3λιτρο κινητήρα, τον ίδιο που κινεί και την υπάρχουσα M3 με απόδοση 431 PS. Μια τέτοια έκδοση θα ήταν σημαντική για την BMW προκειμένου να ανταγωνιστεί με αξιώσεις την Porsche Macan Turbo και την επερχόμενη Mercedes-AMG GLC63.

Το συγκεκριμένο «μουλάρι» έχει επίσης πιο καμπύλο τζάμι της πόρτας του πορτμπαγκάζ, πράγμα που υποδηλώνει πως η BMW προσπαθεί να αυξήσει τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, ώστε να είναι μεγαλύτερος από αυτόν του επίσης αναμενόμενου νέου Audi Q5. Κάτω από το αμάξωμα η νέα X3 θα έχει αναβαθμισμένο πλαίσιο με χάλυβα υπερυψηλής αντοχής και τροποποιημένη ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Πηγές από την BMW επίσης λένε ότι το νέο SUV θα έχει νέο σύστημα ηλεκτρονικών το οποίο θα «ανοίξει νέους δρόμους στον τομέα της ασφάλειας και της συνδεσιμότητας». Το ίδιο πλαίσιο αλλά και τα ίδια προηγμένα ηλεκτρονικά θα τοποθετηθούν και στη νέα X4 που θα παρουσιαστεί το 2019.

Η γκάμα των κινητήρων της νέας X3 θα είναι ευρεία και θα περιλαμβάνει αναβαθμισμένους 4κύλινδρους αλλά και δύο ολοκαίνουργιους 6κύλινδρους σε σειρά, βενζίνης και ντίζελ. Ένα χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο θα είναι η στάνταρ επιλογή με κάποιους από τους 4κύλινδρους κινητήρες, αλλά το σημαντικό νέο είναι το νέο αυτόματο 9άρι κιβώτιο που εξελίσσεται από την ZF και θα τοποθετείται ως έξτρα επιλογή ή ως στάνταρ, με μεγαλύτερα κινητήρια σύνολα.

Η BMW επίσης σχεδιάζει κάποιες από τις βασικές 4κύλινδες νέες X3 να είναι πισωκίνητες. Ωστόσο η πλειοψηφία θα εξακολουθεί να έχει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του συστήματος με τον πολύδισκο συμπλέκτη xDrive.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πιο βασική X3 με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και πίσω κίνηση θα κινείται από έναν βελτιωμένο 2λιτρο ντίζελ κινητήρα και θα πετυχαίνει μέση κατανάλωση 5,0 lt/100 km.

Η κορυφαία έκδοση – αρχικά τουλάχιστον – θα είναι η X3 xDriveM40i, η οποία θα φοράει τον ίδιο 6κύλινδρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης που κινεί και τη νέα 7 Series και αποδίδει 320 PS. Θα υπάρχει επίσης και μια «ριγμένη» έκδοση του 3λιτρου ντίζελ κινητήρα με τις τρεις τουρμπίνες, ο οποίος στην X5 M50d αποδίδει 380 PS. Ακόμα αναμένεται  και μια υβριδική plug-in έκδοση, η X3 xDrive35e, η οποία θα έχει το ίδιο υβριδικό σύστημα με την 330e.

Η νέα X3 θα παράγεται, μαζί με την υπόλοιπη Σειρά X,  και την επίσης άμεσα επερχόμενη νέα X7, στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Spartanburg των ΗΠΑ.

[Πηγή Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube