Scoop: Νέα Mercedes-Benz GLC 450 Coupé AMG [video]

Scoop: Νέα Mercedes-Benz GLC 450 Coupé AMG [video]

H επερχόμενη Mercedes-Benz GLC Coupé «συνελήφθη» από τον κινηματογραφικό φακό σε δοκιμή της 6κύλινδρης και πιο hot εκδοχή της.

Η Mercedes-Benz απαντά με το ίδιο, «ακατανόητο» και «μη πρακτικό» νόμισμα, στην BMW X4: Κάνοντας κουπέ την GLC.

Η συνταγή λίγο πολύ γνωστή. Η κουπέ σιλουέτα επιβάλλει οπισθοκλινή οροφή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε απώλεια στον αέρα για το κεφάλι των πίσω και σε πορτμπαγκάζ. Όπως εξάλλου συνέβη με την GLE και GLE Coupé.

Στο video που βλέπεται, το καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο που δοκιμάζεται είναι η GLC 450 Coupé ΑMG, η έκδοση που θα βρίσκεται αμέσως αποκάτω από την κορυφαία Mercedes-AMG GLC 63 Coupé.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα της γκάμας, η 450 έχει πιο άγριο «body kit», 4μπουκη εξάτμιση, μεγαλύτερα φρένα, ζάντες αποκλειστικής σχεδίασης και πιο σκληρή ανάρτηση. Το 3λιτρο διτούρμπινο μοτέρ V6, της αποδίδει 367 PS στις 5.500 rpm και 53 kgm από τις 1.400 έως τις 4.000 rpm. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος 4MATIC και ενός 7τάχυτου αυτόματου σασμάν.

Η Mercedes-Benz ανακοινώνει για το ίδιο σύστημα κινητήρα/μετάδοσης στη GLE 450 Coupé AMG επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,7” ενώ στη σεντάν C450 AMG 4,9”. Οπότε μια τιμή ελαφρά πάνω από τα πέντε δευτερόλεπτα είναι μια ασφαλής πρόβλεψη.  

Η Mercedes-Benz πιθανότατα θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Γενεύη, τον προσεχή Μάρτιο. Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας όμως, η GLC 63 Coupé με το διτούρμπινο 4λιτρο V8, σε στάνταρ εκδοχή 476 PS ή S με 510 άλογα, αναμένεται το 2017.

[Πηγή video walkoART]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube