Όλα όσα γνωρίζουμε για τα νέα Nissan Qashqai και X-Trail

Όλα όσα γνωρίζουμε για τα νέα Nissan Qashqai και X-Trail

Η Nissan ετοιμάζεται για φουλ επίθεση με δύο νέα SUV μέσα στο 2020 και ένα ακόμη το 2021.

Μετά από 7 χρόνια στην αγορά, η δεύτερη γενιά του Nissan Qashqai (J11) και η τρίτη γενιά του Nissan X-Trail (T32) ετοιμάζονται να αποσυρθούν μέσα στο 2020, δίνοντας τη θέση τους σε δύο ολοκαίνουρια μοντέλα. Πιο συγκεκριμένα, η τρίτη γενιά Qashqai αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2020 στην Έκθεση Φρανκφούρτης, ενώ η τέταρτη γενιά X-Trail θα έρθει λίγο νωρίτερα, μέσα στο καλοκαίρι.

Το Qashqai θα έχει μεγαλύτερη στόχευση στην αγορά της Ευρώπης, ενώ το μεγαλύτερο X-Trail θα επικεντρωθεί στις αγορές της Αμερικής και της Κίνας. Ενδεικτικό είναι πως παρά τα χρόνια του στην αγορά, το υφιστάμενο Qashqai παραμένει το δημοφιλέστερο μοντέλο της Nissan στην Ευρώπη, παρότι οι πωλήσεις του έχουν σημειώσει πτώση λόγω των νεότερων προτάσεων του ανταγωνισμού στην πολυπληθέστατη και ιδιαίτερα εμπορική κατηγορία C-SUV.

Nissan IMQ

Σύμφωνα με το Autocar, το Qashqai θα βασίζεται σε μια εξέλιξη της πλατφόρμας CMF του σημερινού μοντέλου, ενώ σχεδιαστικά θα δανείζεται στοιχεία από το μικρότερο Juke και από το πρωτότυπο IMQ (2019). Από πλευράς κινητήρων, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, η γκάμα δεν θα περιλαμβάνει diesel. Αντί για αυτά, θα υπάρχουν δύο νέα υβριδικά συστήματα - το ePower της Nissan και ένα νέο Plug-in Hybrid που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Mitsubishi. Παράλληλα, θα δούμε και mild-hybrid συστήματα για μείωση του μέσου όρου εκπομπών CO2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Nissan IMQ Concept: Πρόγευση από το επόμενο Qashqai

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων, στο εσωτερικό των Qashqai και X-Trail, η αναβάθμιση θα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή όσον αφορά το σχεδιασμό και την τεχνολογία, με το νέο ψηφιακό περιβάλλον οδήγησης να περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνη αφής στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας.

Nissan X-Trail interior scoop

Όσο για το πρωτότυπο Ariya (2019) που παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε ξεχωριστό μοντέλο παραγωγής - ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα παρουσιαστεί το 2021. Φήμες κάνουν λόγο για αρκετά υψηλότερη τιμή αγοράς από τα Qashqai και X-Trail, ηλεκτρική αυτονομία κοντά στα 480 km και εξελιγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης ProPilot 2.0.

Στόχος του νέου CEO της Nissan, Makoto Uchida, ο οποίος διαδέχθηκε τον συλληφθέντα Carlos Ghosn, είναι να ισχυροποιήσει τη θέση της Nissan στο στίβο των πωλήσεων, με την πλήρως ανανεωμένη γκάμα των SUV της που θα περιλαμβάνει τα Juke, Qashqai, X-Trail και την έκδοση παραγωγής του Ariya.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube