Αυτή είναι η νέα DS 8;

Αυτή είναι η νέα DS 8;

Αυτό είναι πιθανότατα ένα σκίτσο της πρώτης μεγάλης μπερλίνας της DS που θα ντεμπουτάρει στο τέλος του έτους στην Κίνα και θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το 2020.

Η DS Automobiles σκοπεύει να διατηρήσει το ρυθμό που υποσχέθηκε: Κάθε χρόνο και μια καινοτομία. Ύστερα λοιπόν από το DS 7 Crossback το 2017 και το DS 3 Crossback το 2018, θα ανακαλύψουμε το 2019 τη μεγάλη μπερλίνα της premium φίρμας, η οποία θα μπορούσε να λέγεται DS 8, μιας και δεν υπάρχει ακόμη επίσημο όνομα.

Βέβαια, η νέα DS 8 δεν είναι ένα μοντέλο που θα δούμε τους προσεχείς μήνες στους δρόμους. Ο προγραμματισμός της εταιρείας θέλει το αρχικό ντεμπούτο να γίνεται εφέτος στην Κίνα, αγορά σημαντική για τις μεγάλες μπερλίνες. Έτσι, το αυτοκίνητο αναμένεται να παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Guangzhou στο τέλος του έτους. Και στην Ευρώπη με το καλό κατά τη διάρκεια του 2020.

Ό,τι γνωρίζαμε για το αυτοκίνητο μέχρι στιγμής ήταν από βαριά καμουφλαρισμένα πρωτότυπα που δοκιμάζονταν στους κινεζικούς δρόμους. Αλλά αυτή τη φορά, έχουμε εμπρός μας μια φωτογραφία του αυτοκινήτου που προέρχεται από την Κίνα και την έκανε ποστ το φόρουμ Worldscoop. Διατηρούμε μεν κάποιες επιφυλάξεις -ως οφείλουμε- αλλά απ’ ό,τι φαίνεται πρόκειται για την DS 8.

Το αυτοκίνητο δείχνει να προέρχεται από το Peugeot 508 L, τη μακριά έκδοση του 508 που διατίθεται αποκλειστικά στην Κίνα, καθώς υπάρχει ομοιότητα στη σιλουέτα και στη γυάλινη επιφάνεια. Μερικοί ίσως χαρακτηρίσουν το σχέδιο υποτονικό και άλλοι ίσως ανακαλύψουν ομοιότητες με το Audi A7 Sportback.

Είναι σαφές όμως ότι και αυτή η DS ενσωματώνει τους αισθητικούς κώδικες της φίρμας, με μια μεγάλη μάσκα εμπρός, της οποίας τα νικελένια «μουστάκια» εκτείνονται κάτω από τα φανάρια. Παρατηρούμε επίσης τη λεπτή γιρλάντα LED σε κάθε πλευρά, όπως και στο DS 3 Crossback. Από το τελευταίο φαίνεται ότι προέρχονται οι αναδιπλούμενες λαβές των θυρών, αν και δεν είμαστε σίγουροι λόγω της ποιότητας της εικόνας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube