Επίσημο: Νέο DS 3 Crossback [video]

Επίσημο: Νέο DS 3 Crossback [video]

Το μικρό premium crossover θα διατίθεται και σε ηλεκτροκίνητη έκδοση, πέρα από τις εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ.

Μετά από κάποιες διαρροές, η DS αποφάσισε να αποκαλύψει επίσημα το νέο μικρό της crossover.

Το DS 3 Crossback έχει «ξεχωριστή γλυπτική σχεδίαση», με μια κομψή μάσκα που πλαισιώνεται από προβολείς DS Matrix LED Vision και κατακόρυφα φώτα LED ημέρας. Το αμάξωμα έχει περιφερειακά πλαστικά προστασίας σχετικά επίπεδη οροφή κι έναν χαρακτηριστικό κυματισμό στη βάση των παραθύρων, πίσω από τη μεσαία κολόνα.
 
Ένα άλλο ασυνήθιστο στοιχείο είναι οι κρυφές χειρολαβές στις πόρτες, όπως αυτές του Range Rover Velar. Αναδύονται αυτόματα όταν ξεκλειδώνεις και εξαφανίζονται ξανά όταν κλειδώνεις το αυτοκίνητο.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων, μια ένδειξη head-up display κι ένα σύστημα πολυμέσων με οθόνη 10,3”. Το τιμόνι έχει πεπλατυσμένο κάτω μέρος, οι αεραγωγοί του κλιματισμού έχουν σχήμα διαμαντιού και το ηχοσύστημα Focal έχει 12 ηχεία.

DS 3 Crossback εσωτερικό

Άλλα στοιχεία για το εσωτερικό δεν δόθηκαν, πέρα από το ότι το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 352 λίτρων. Η DS λέει ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη μείωση του θορύβου και των κραδασμών (NVH): «Η ηχομόνωση έχει ανέλθει σε άλλο επίπεδο», χάρη στο ηχομονωτικό παρμπρίζ, τα παχύτερα κρύσταλλα στα παράθυρα και την πιο χοντρή λαμαρίνα στις πόρτες.

Η DS θέλει να δώσει στους πελάτες της μεγάλες δυνατότητες να κάνουν το αυτοκίνητο «πολύ προσωπικό», προσφέροντάς το σε 10 χρωματισμούς αμαξώματος, τρεις για τη σκεπή και 10 διαφορετικούς σε σχεδίαση τροχούς. Προσφέρει επίσης πέντε παραλλαγές Inspiration του μοντέλου, με τις ονομασίες DS Montmartre, DS Bastille, DS Performance Line, DS Rivoli και DS Opera. Έχουν λεπτομέρειες του αμαξώματος σε στιλπνό, σατέν ή ανάγλυφο μαύρο, αναβαθμισμένο εσωτερικό με επενδύσεις από δέρμα Nappa και ραφές μαργαριταρένιες ή διαμαντένιες, καθώς και πινελιές σε χρώμιο και Alcantara.
 
Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, αλλά η μεγάλη είδηση είναι η ηλεκτροκίνητη έκδοση DS3 Crossback E-Tense. Έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ που αποδίδει 136 PS και 26,5 kgm ροπής, επιταχύνοντας το Crossback από στάση στα 100 km/h σε 8,7”.

DS 3 Crossback E-tense

Η αυτονομία που παρέχει η μπαταρία ιόντων λιθίου των 50 kWh είναι πάνω από 300 km ανά πλήρη φόρτιση, σύμφωνα με τις νέες, πιο ρεαλιστικές μετρήσεις WLTP. Με τις παλιές NEDC φτάνει τα 450 km. Όταν η μπαταρία αδειάσει, η DS λέει ότι μπορεί να ξαναφορτιστεί πλήρως σε 5 ώρες, αν συνδεθεί σε wall box των 11 kW. H φόρτιση στο 80% της χωρητικότητας απαιτεί μόνο 30 λεπτά.

Οι διαθέσιμοι βενζινοκινητήρες θα είναι οι PureTech των 100, 130 και 155 PS. Ένας μόνο ντίζελ θα διατίθεται: ο νέος 1.5 BlueHDi των 100 PS.

Από την άποψη της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, το DS 3 Crossback θα προσφέρεται με το σύστημα DS Drive Assist, που χρησιμοποιεί ραντάρ και κάμερα για να δίνει ενεργό cruise control και αυτόματο κετράρισμα στη λωρίδα κυκλοφορίας. Θα υπάρχει επίσης αυτόματο φρενάρισμα ανάγκης, αυτόματο παρκάρισμα και το σύστημα DS Smart Access, που σου επιτρέπει να ξεκλειδώνεις και να βάζεις μπροστά το αυτοκίνητο με τη εφαρμογή MyDS στο smartphone σου.

Η επίσημη παρουσίαση του DS 3 Crossback θα γίνει στο Σαλόνι του Παρισιού, αρχές Οκτώβρη, και το λανσάρισμα στην αγορά αναμένεται το 2019.
 
[Πηγή: DS]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube