Νέο DS 8: Πρώτη εμφάνιση

Νέο DS 8: Πρώτη εμφάνιση

Και να που απαθανατίστηκε το πρώτο πρωτότυπο της μελλοντικής μεγάλης μπερλίνας της DS Automobiles. Οι πληροφορίες είναι λίγες, αλλά το αυτοκίνητο υπάρχει. Και αναμένεται μέσα στο 2019…

Η μπερλίνα DS8 εμφανίστηκε για πρώτη φορά, με την DS Automobiles να επιβεβαιώνει ότι διατηρεί το ρυθμό της όσον αφορά τα νέα μοντέλα, καθώς έχει υποσχεθεί να παρουσιάζει ένα από αυτά κάθε χρόνο. Ύστερα λοιπόν από το το DS7 Crossback το 2017 και το DS3 Crossback το 2018, το 2019 έρχεται η σειρά μιας μεγάλης μπερλίνας, που σήμερα τη γνωρίζουμε ως DS8.

Το πρωτότυπό της απαθανατίστηκε για πρώτη φορά στο δρόμο, δίνοντας υπόσταση στο πρότζεκτ και κάνοντάς το πιο συγκεκριμένο. Η εικόνα δημοσιεύθηκε από το κινεζικό ιστότοπο «Autohome.com.cn», με πιθανότερο το αυτοκίνητο να φωτογραφήθηκε στην Κίνα. Αυτό βέβαια δεν προκαλεί έκπληξη, αφού το DS8 σχεδιάστηκε πρωτίστως για την Κίνα, όπου οι μπερλίνες εξακολουθούν είναι πολύ δημοφιλείς, παρότι τα SUV ανεβάζουν διαρκώς το μερίδιο αγοράς τους. Το DS8 θα πρέπει επίσης να κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στην Κίνα, το πιθανότερο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, την προσεχή άνοιξη.

Αυτό το πρώτο πρωτότυπο, όπως βλέπετε, κρύβεται πίσω από ένα επιμελές καμουφλάζ. Ως εκ τούτου μπορούμε να μαντέψουμε μόνο τη γενική σιλουέτα του, η οποία δείχνει αρμονική για το επιβλητικό μέγεθος του αυτοκινήτου. Το μήκος του DS8 θα πρέπει να πλησιάζει τα πέντε μέτρα, ενώ το μεγαλύτερο μεταξόνιο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την πλατφόρμα EMP2, στην οποία θα στηρίζεται, είναι 2,85 m. Το DS8 θα μοιράζεται τα μηχανικά μέρη του με την επιμήκη παραλλαγή του Peugeot 508, το 508 L. Από τη φωτογραφία είναι δύσκολο να πούμε περισσότερα αυτή τη στιγμή για το εξωτερικό σχέδιό του. 

Το DS8 θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στην Κίνα, στο εργοστάσιο του Shenzhen, απ’ όπου και θα εισαχθεί στη Γηραιά Ήπειρο το 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube