Audi RS 3: «Έσπασε» τα χρονόμετρα στο Nürburgring [video]

Audi RS 3: «Έσπασε» τα χρονόμετρα στο Nürburgring [video]

Με χρόνο 7:40:748, το νέο Audi RS 3, απέδειξε εμπράκτως ποιος είναι ο βασιλιάς στο Nürburgring Nordschleife.

«Είμαι περήφανος για όλη την ομάδα. Άπαντες, εργάστηκαν σκληρά γι αυτήν την ημέρα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια», δήλωσε με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη ο Technical Project Leader του νέου Audi RS 3, Marvin Schwätter, σχολιάζοντας το νέο ρεκόρ γύρου στο «Ring».

Ο Frank Stippler, που βρέθηκε πίσω από τα πηδάλια της 4θυρης εκδοχής του μοντέλου, δεν έκρυψε επίσης τον ενθουσιασμό του για το εκπληκτικό ρεκόρ. «Όταν ξεκίνησε η εξέλιξη του μοντέλου, δε γνωρίζαμε πόσο γρήγορο θα ήταν στο Nordschleife. Το πιστέψαμε όμως κατά τη διάρκεια των δοκιμών αντοχής και αποφασίσαμε ότι μπορούμε να σπάσουμε το ρεκόρ».

Frank

Προκειμένου βέβαια να επιτευχθεί αυτός ο χρόνος και να σπάσει το προκάτοχο πλέον ρεκόρ (+4,64 sec), η ομάδα της Audi Sport προσάρμοσε την πίεση των ημι-σκλικ ελαστικών Pirelli P Zero Trofeo R, ούτως ώστε να συνεργάζονται αρμονικά με τη λειτουργία του Torque Splitter. 

Το εν λόγω σύστημα, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο νέο Audi RS 3 αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μοντέλο του Γερμανού κατασκευαστή. Μπορεί να κατανείμει τη ροπή με μεταβλητό τρόπο στους πίσω τροχούς (μέσω ενός πολύδισκού συμπλέκτη σε κάθε έναν από τους κινητήριους άξονες), αυξάνοντας τη ροπή στον εξωτερικό πίσω τροχό, κάτι που σημαίνει στην πράξη ότι στις δεξιόστροφες στροφές του Nürburgring υπάρχει περισσότερη ροπή στον αριστερό πίσω τροχό και το αντίθετο στις αριστερόστροφες.

Audi

«Για μένα το Torque Splitter ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά», δήλωσε μετά το πέρας του γύρου και την κατάρριψη του ρεκόρ ο Frank Stippler. Το σύστημα συνεργάζεται με το επίσης νέο «Drive Mode», που στη γλώσσα της Audi θα ονομάζεται από δω και στο εξής «RS Performance», το οποίο φέρει ειδικά σχεδιασμένα χαρακτηριστικά απόδοσης τόσο για το 5κύλινδρο μοτέρ των 400 PS όσο και για το σύστημα τετρακίνησης. 

Το αυτοκίνητο διέθετε επίσης κεραμικούς δίσκους στον εμπρός άξονα και την σπορ ανάρτηση «RS Plus». Για την ιστορία, το νέο Audi RS 3, επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 3,8’’ και φθάνει τα 290 km/h τελικής ταχύτητας.

Απολαύστε στο βίντεο που ακολουθεί το γύρο-ρεκόρ του νέου RS 3 στην πίστα του Nürburgring Nordschleife.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube