Αποκάλυψη: Tο νέο Renault Mégane RS χωρίς ίχνος καμουφλάζ

Αποκάλυψη: Tο νέο Renault Mégane RS χωρίς ίχνος καμουφλάζ

Δείτε τις επίσημες εικόνες του μοντέλου από την αίτηση στο Διεθνή Οργανισμό Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων. Αντίστοιχο φρεσκάρισμα και για το Mégane GT.

Απομένουν δύο μήνες μέχρι την επίσημη παρουσίαση του νέου Mégane RS στην ΙΑΑ της Φρανκφούρτης, αλλά δεν χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι τότε για να δούμε πώς πραγματικά θα είναι το αυτοκίνητο.

Χάρη σε ένα πακέτο εικόνων για κατοχύρωση πατέντας στον Διεθνή Οργανισμό Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων (WIPO), μπορούμε να δούμε το νέο RS από όλες τις γωνίες, χωρίς βέβαια το παραμικρό ίχνος καμουφλάζ.

Αναμενόμενα, το νέο μοντέλο Renault Sport έχει πιο επιθετική εμφάνιση από το λιγότερο «καυτό» Mégane GT. Η εικόνα του ταιριάζει απόλυτα με ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα στις πολλές κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει: μεγάλοι αεραγωγοί μπροστά, φαρδύτερα φτερά στο πλάι, και μια μεγάλη, τραπεζοειδής εξάτμιση πίσω, ανάμεσα στα κάθετα πτερύγια του αεροδυναμικού διαχύτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Εκρηκτικό Renault Zoe RS πριν από το 2020;

Επιπλέον, βλέπουμε στις εικόνες αυτές ότι τα εμπρός φώτα έχουν διαφορετικά γραφικά από εκείνα στα στάνταρ Mégane. Ομοίως, τα πίσω φώτα δείχνουν και αυτά αλλαγμένα, και ο προφυλακτήρας από κάτω είναι πιο μυώδης με δύο πλευρικά ανοίγματα. Φαίνεται επίσης το μοτίβο της «καρό σημαίας» στους βοηθητικούς προβολείς ομίχλης – όπως περίπου στο Clio RS.

Οι εικόνες για την ευρεσιτεχνία δεν συνοδεύονται από νέα στοιχεία για το RS, αλλά ήδη η Renault έχει ανακοινώσει τα βασικά. Θα προσφέρεται με χειροκίνητο κιβώτιο, αλλά και με αυτόματο διπλού συμπλέκτη, και θα έχει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Οι φήμες μιλούν για ιπποδύναμη κοντά στους 300 PS, είτε από τον κινητήρα 1.8 του Alpine, είτε από έναν δίλιτρο τούρμπο. Θα υπάρχει το σύστημα τετραδιεύθυνσης 4Control και η επιλογή ανάμεσα σε ανάρτηση Sport και Cup.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι λέει ο Nico Hülkenberg για το νέο Renault Mégane RS [video]

H ημερομηνία της επίσημης παρουσίασης του νέου Megane RS είναι η 12η Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, φαίνεται πως θα φρεσκαριστεί και το Mégane GT, όπως δείχνουν οι αντίστοιχες εικόνες εξασφάλισης πατέντας (το γαλάζιο αυτοκίνητο στην gallery). Θα έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το RS, ώστε να απομακρυνθεί οπτικά από τα πιο ταπεινά Megane.

[Πηγή Worldscoop]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube