Προ των πυλών το νέο Renault Mégane RS των 300 ίππων

Προ των πυλών το νέο Renault Mégane RS των 300 ίππων

Το γαλλικό hot hatch θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο και ίσως έχει τον 1.8 τούρμπο του Alpine A110.

Ένα από τα πολυαναμενόμενα GTi του 2017 είναι η νέα γενιά του Mégane RS που θα παρουσιαστεί στην Έκθεση της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η εξέλιξη του νέου σπορ Mégane έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό με στόχο την κορυφή στην κατηγορία των GTi. Αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολο, μιας και τα μοντέλα που απαρτίζουν αυτή την κατηγορία έχουν βελτιωθεί και δυναμώσει σε μεγάλο βαθμό.

Σχετικά με τον κινητήρα της νέας γενιάς του γαλλικού hot hatch, υπάρχει πιθανότητα η RenaultSport να χρησιμοποιήσει τον 1.800άρη τούρμπο άμεσου ψεκασμού της Συμμαχίας Renault Nissan που λάνσαρε το νέο Alpine A110. Στην συγκεκριμένη εφαρμογή αποδίδει 250 ίππους και 32,6 kgm ροπή, αλλά το αφεντικό της RenaultSport Patrice Ratti έχει πει παλαιότερα ότι η γρήγορη έκδοση του Mégane θα έχει περίπου 300 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Νέο Renault Megane 1.5 dCi 110

Η νέα γενιά του GTi της Renault θα παραμείνει προσθιοκίνητη, και όπως είναι ήδη γνωρίζουμε θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» τον ταχύτερο γύρο στο ‘Ring στα προσθιοκίνητα GTi, κάτοχος του οποίου είναι το νέο Honda Civic Type R.

Άλλη μία προσθήκη στην γκάμα του νέου Mégane RS είναι το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Αυτή είναι μια επιλογή που ταιριάζει σε αγορές όπως της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας, αλλά θα υπάρχει και η επιλογή χειροκίνητου κιβωτίου.

Το νέο Renault Mégane RS θα έχει ακόμα ενεργή τετραδιεύθυνση 4CONTROL, χαρακτηριστικό που βελτιώνει την ευελιξία στις χαμηλές ταχύτητες και την σταθερότητα στις υψηλές, και εφοδιάζει ήδη την κορυφαία έκδοση GT του γαλλικού μικρομεσαίου.

Τέλος, όπως είναι ευκόλως κατανοητό, την παρουσίαση του νέου Mégane RS θα ακολουθήσουν εκδόσεις Trophy και Trophy R με μειωμένος βάρος και μηχανικές αλλαγές.

[Πηγή Auto Express UK, Avarvarii]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube