Στο 'Ring η νέα Alpine A110 [video]

Στο 'Ring η νέα Alpine A110 [video]

Συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης για το νέο γαλλικό πισωκίνητο κουπέ.

Η σύγχρονη αναβίωση του θρυλικού Alpine A110 Berlinette παρουσιάστηκε τον Μάρτιο στην Έκθεση της Γενεύης με την ονομασία A110.

Το νέο διθέσιο και πισωκίνητο γαλλικό κουπέ εφοδιάζεται με έναν καινούριο 4κύλινδρο 1.800άρη τούρμπο κινητήρα που αποδίδει 252 ίππους και 32,6 kgm ροπή, και είναι τοποθετημένος στο κέντρο.

Η εμπορική διάθεση του νέου μοντέλου θα ξεκινήσει στις αρχές του 2018 και αυτές τις μέρες θα κάνει την εμφάνισή του και στο Goodwood Festival of Speed. Βέβαια, οι μηχανικοί της Alpine δεν χάνουν χρόνο και αυτή την περίοδο βρίσκονται και στην Πράσινη Κόλαση για μερικές ακόμα δοκιμές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα Alpine A110 [video]

Όπως μπορείτε να δείτε και να ακούσετε και εσείς, το νέο A110 δείχνει «βεντουζωμένο» στην άσφαλτο του Nurburgring, παράγοντας παράλληλα και ένα αρκετά τσαμπουκαλεμένο ηχητικό κρεσέντο που ενισχύεται και από τα «σαρδάμ» της εξάτμισης κατά την διάρκεια των αλλαγών του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η επιστροφή της Alpine [video]

Σύμφωνα με την Alpine, το νέο A110 είναι να καθημερινό σπορ κουπέ, μιας η ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω συνδυάζει την άνεση με τον απόλυτο έλεγχο, ενώ η διαδικασία εισόδου και εξόδου από την καμπίνα είναι εύκολη. Στην τελευταία απαντάται μινιμαλιστική σχεδίαση, με τα υλικά που την αποτελούν να είναι δέρμα, αλουμίνιο και ανθρακονήματα. Ακόμα, τα καθίσματα είναι σχεδιασμένα από την Sabelt και ζυγίζουν μόλις 13,1 kg.

Η νέα Alpine A110 λανσάρεται με την αριθμημένη Première Édition που θα κατασκευαστεί σε 1955 κομμάτια. Το 1955 παραπέμπει στην χρονιά που ο Jean Rédélé δημιούργησε την Alpine.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube