Δείτε τι λέει ο Nico Hülkenberg για το νέο Renault Mégane RS [video]

Δείτε τι λέει ο Nico Hülkenberg για το νέο Renault Mégane RS [video]

O πιλότος της Renault F1 οδήγησε το νέο RS σε πίστα δοκιμών και μας λέει τις εντυπώσεις του.

Ο Hülkenberg οδήγησε στην πίστα δοκιμών του Linas-Montlhéry και τις δύο εκδόσεις του επερχόμενου, νέου Mégane RS: αυτή με το χειροκίνητο 6άρι και αυτή με το αυτόματο EDC διπλού συμπλέκτη.

Όπως λέει ο 29χρονος Γερμανός στο video, του άρεσε το EDC που βρήκε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό του νορμάλ Mégane που οδηγεί κάθε μέρα.

Βρήκε την ανάρτηση πολύ σφιχτή για καθημερινή χρήση, ειδικά στο μοντέλο με το χειροκίνητο κιβώτιο, που είπε ότι είναι πιο σκληροπυρηνικό και κατάλληλο για γρήγορη οδήγηση σε πίστα. Αποφάνθηκε ότι είναι καλό να υπάρχει η επιλογή μεταξύ των δύο διαφορετικών πλαισίων ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι – και οι «πισταδόροι» και όσοι θέλουν να οδηγούν το αυτοκίνητο καθημερινά.

Για τον κινητήρα είπε ότι έχει ευχάριστο ήχο στις αλλαγές ταχυτήτων –τι να πει για την ιπποδύναμη, αφού οδηγεί Formula 1;– κι επικεντρώθηκε στο σύστημα τετραδιεύθυνσης 4Control που, όπως εξήγησε, το νιώθεις να δουλεύει, ειδικά στις γρήγορες στροφές διαρκείας. Όπως αποκαλύπτει ο αρχιδοκιμαστής εξέλιξης της Renault Sport, το σύστημα είναι ρυθμισμένο με εντελώς διαφορετικές παραμέτρους από αυτό των καθημερινών Megane, ώστε να δίνει οδηγική απόλαυση, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

Η Renault δεν αποκαλύπτει προς το παρόν τεχνικές λεπτομέρειες, ούτε την εμφάνιση του νέου RS που παραμένει καμουφλαρισμένο στα αλλεπάλληλα teasers. Η επίσημη αποκάλυψή του θα γίνει στην Έκθεση ΙΑΑ της Φρανκφούρτης, το Σεπτέμβρη. Ξέρουμε όμως ότι θα έχει επιθετικό body-kit, χαμηλωμένη και σκληρότερη ανάρτηση κι έναν 2λιτρο κινητήρα τούρμπο κάπου 300 ίππων που θα κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω των δύο διαφορετικών κιβωτίων που αναφέραμε, κι ενός μπλοκέ διαφορικού ώστε όλα τα άλογα να περνούν στο δρόμο.

[Πηγή: Renault Sport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube