Αποκάλυψη για το εσωτερικό του νέου Lynk & Co 03 [video]

Αποκάλυψη για το εσωτερικό του νέου Lynk & Co 03 [video]

Η θυγατρική της Geely μας δείχνει το εσωτερικό της νέας μπερλίνας της που μοιράζεται την πλατφόρμα CMA με τη Volvo και θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του από την Κίνα, εφέτος.

Μια νέα σειρά φωτογραφιών αποκαλύπτει την καμπίνα του ολοκαίνουργιου μοντέλου που μοιράζεται τις σχεδιαστικές γραμμές και την πλατφόρμα (Compact Modular Architecture [CMA])των άλλων μοντέλων της Lynk & Co και των τελευταίων Volvo. To Lynk & Co 03 επωφελείται από την κοινή χρήση σε πλατφόρμες με τη Volvo για την παραγωγή του Volvo XC40 και του μελλοντικού V40 –αρχιτεκτονική CMΑ.

H νέα 4θυρη μπερλίνα της Lynk & Co στοχεύει αρχικά στην κινεζική αγορά, απ’ όπου και θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα της τον προσεχή Οκτώβριο. Αλλά θα έρθει και στην Ευρώπη κατά το δεύτερο 6μηνο του 2019, πλαισιώνοντας τα SUV 01 και 02 στα εμπορικά σχέδια της εταιρείας για τη Γηραιά Ήπειρο. Ειδικά για την τελευταία, η νεαρή φίρμα έχει ήδη προγραμματίσει να συναρμολογεί τα αυτοκίνητά της στο Βέλγιο.

Lynk & Co 03

Ο σχεδιασμός είναι πέρα για πέρα τυπικός «μπερλίνας», με γραμμές και καμπύλες δανεισμένες σε μεγάλο βαθμό από τα πρωτότυπα της Lynk & Co, αλλά και από τα μοντέλα 01 και 02. Η επιλογή μιας μπερλίνας για την γκάμα της εταιρείας αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ για μια ισχυρή εμπορική πορεία στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου και λάτρη της «κούρσας» 

Στην κινεζική αγορά, κάτω από το καπό του 03 θα βρίσκεται ο 3κύλινδρος 1.500άρης τούρμπο που γνωρίσουμε από τα Volvo, σε εκδοχή 156 PS, και ένα δίλιτρος βενζινοκινητήρας τούρμπο. Στη συνέχεια αναμένεται η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του 03 (PHEV) με δυνατότητα 65 km αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης, η οποία θα ακολουθηθεί το δίχως άλλο από μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση –αλλά όχι πριν από το τέλος της δεκαετίας. Αυτή θα πατά επίσης στην αρχιτεκτονική CMA, καθώς είναι η ίδια που θα υποστηρίξει και το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo XC40. Το 03 PHEV μαζί με το θερμικό 1.500άρι αναμένεται να είναι τα μοντέλα τα οποία θα λανσαριστούν σε πρώτη φάση στην Ευρώπη.

Lynk & Co 03

Τα μοντέλα της Lynk & Co διαθέτουν εξαιρετικά υψηλή τεχνολογία συνδεσιμότητας, οπότε και το 03 αναμένεται να ακολουθήσει το ίδιο μοντέλο, εξοπλισμένο με μεγάλες οθόνες αφής και προσφέροντας δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ. Το 03 θα μπορούσε επίσης να μοιραστεί το ίδιο μπουτόν που είχε παρουσιαστεί στο 01, το οποίο επιτρέπει σε άλλους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο αυτοκίνητο με ένα προσωρινό ψηφιακό κλειδί που αποστέλλεται στο smartphone τους.

Η φίρμα θα προτείνει ένα σύστημα πώλησης αποκλειστικά online για τα αυτοκίνητά της στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει τις τυπικές εξουσιοδοτημένες αντιπροσωπείες. Αντιθέτως, θα διαθέτει μόνο μία αντιπροσωπεία ανά χώρα, αρχίζοντας από το Άμστερνταμ, στην Ολλανδία.

Lynk & Co 03

Το υπόλοιπο της επαφής με τον πελάτη θα γίνεται είτε online είτε μέσω μιας μετακινούμενης αναδυόμενης λειτουργίας. Και ενώ θα πουλάει το αυτοκίνητο απευθείας αν κάποιος το θελήσει, ελπίζει αντ’ αυτού να κερδίσει την αποδοχή των πελατών με ένα σύστημα πλήρους συνδρομής, με τον πελάτη να πληρώνει ανά μήνα για να χρησιμοποιεί ένα μοντέλο της Lynk & Co.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι, παρόλο που η Lynk & Co εξακολουθεί να είναι μια νέα φίρμα, έχει ήδη καταγραφεί μεγάλη ζήτηση για τα μοντέλα της. Όταν η 01 ξεκίνησε πέρυσι, η Lynk & Co δήλωσε ότι έλαβε 6.000 παραγγελίες σε 137 δευτερόλεπτα, θέτοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το ταχύτερα πωληθέν μοντέλο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube