Νέες πληροφορίες για τη Volvo Compact Modular Architecture [video]

Νέες πληροφορίες για τη Volvo Compact Modular Architecture [video]

H Volvo δημοσιοποίησε μια νέα μίνι επισκόπηση της άρτι εξελιχθείσας πλατφόρμας Compact Modular Architecture που θα ντεμπουτάρει το 2017.

Η Volvo ξεκίνησε τη διαδικασία ανανέωσης από τα κορυφαία μοντέλα της γκάμας της με τη δεύτερη γενιά του XC90 που κάνει χρήση της πλατφόρμας Scalable Product Architecture (SPA).

Η ίδια αυτή δομική αρχιτεκτονική θα υποστηρίζει το επερχόμενο S90, τον αντικαταστάτη του S80, και τη στέισον εκδοχή του, το V90. Η πλατφόρμα SPA θα αποκτήσει οσονούπω και μια μικρότερη αδελφή πλατφόρμα το 2017, όταν το πρώτο σουηδικό μοντέλο στην κατηγορία των μελλοντικών κόμπακτ Volvo θα υποστηριχτεί από την Compact Modular Architecture (CMA) που παρουσιάζουμε εδώ.

Όπως σαφώς υπονοεί το όνομά της, η Compact Modular Architecture (CMA) θα χρησιμοποιείται στα κόμπακτ Volvo που έχουν ήδη ανακοινωθεί στο πρόγραμμα παραγωγής της εταιρείας και θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Γάνδης, στο Βέλγιο. Ανάλογη γραμμή παραγωγής θα στηθεί αργότερα σε εργοστάσιο της Geely στην Κίνα, σε μελλοντικό χρόνο.



Για λόγους μείωσης του κόστους, αλλά και υψηλής τυποποίησης, η CMA και τα μοντέλα που θα υποστηρίζει χρησιμοποιούν μέρη και παρελκόμενα της πλατφόρμας SPA, περιλαμβανομένων κινητήρων εσωτερικής καύσης, υβριδικών συστημάτων, καθώς και εξαρτημάτων που αφορούν το σύστημα πολυμέσων, τα δίκτυο των δεδομένων και τα συστήματα ασφαλείας.

Η πλατφόρμα Compact Modular Architecture θα αποτελεί τη βάση για τον άρτι εξελιγμένο κινητήρα T5 Twin Engine και το επαναφορτιζόμενο υβριδικό set-up που τον συνοδεύει, συνδυασμός που στην περίπτωση της πλατφόρμας SPA είναι ο T8 Twin Engine. Όλα τα υφιστάμενα κόμπακτ Volvo προφανώς θα αντικατασταθούν πριν από την εκπνοή της τρέχουσας δεκαετίας, ενώ στην γκάμα θα προστεθεί ένα XC40, ενώ μελετάται και η προσθήκη ενός V40 με μακρύτερο μεταξόνιο και ένα C40, ως αντικαταστάτης του C30.

[Πηγή Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube