Alpine: Ο αντίπαλος του TT θα παρουσιαστεί στο Le Mans

Alpine: Ο αντίπαλος του TT θα παρουσιαστεί στο Le Mans

Από τη στιγμή που η Renault «ανέστησε» την ιστορική μάρκα, ήταν θέμα χρόνου να δούμε το πρώτο της μοντέλο.

Στη διετία που μεσολάβησε από την αναβίωση του σήματος της Alpine και την παρουσίαση του concept A110-50 στο Grand Prix του Μονακό, η Renault τήρησε σιγή ιχθύος όσον αφορά τα σχέδιά της για τη μάρκα.

Αυτό, σε συνδυασμό με το τέλος της βραχύβιας συνεργασίας με την Caterham στα τέλη του 2015 και την αποχώρηση του τότε CEO της Renault, Carlos Tavares, που ήταν ένθερμος υποστηρικτής του συγκεκριμένου πρότζεκτ, έκανε πολλούς να αμφιβάλλουν γα τη βιωσιμότητά του.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Alpine όχι μόνο είναι ακόμα ζωντανή αλλά θα παρουσιάσει και το πρώτο της κουπέ σε ένα μήνα στο περιθώριο των 24 Ωρών του Le Mans στις 13-14 Ιουνίου.

Το Α110-50 βασιζόταν στο σασί του αγωνιστικού Megane Trophy και είχε έναν 3,5λιτρο V6 400 ίππων τοποθετημένο στο κέντρο που περνούσε τη δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου.

Για το μοντέλο παραγωγής θα υιοθετηθεί μια πιο ρεαλιστική λύση με στόχο η τιμή να συγκρατηθεί γύρω στις €30-35 χιλιάδες ευρώ. Η πιθανότερη επιλογή δείχνει ο 1.6 τούρμπο από το Clio RS αλλά με ισχύ που θα φτάνει τους 250 ίππους.

Το πρωτότυπο δεν είχε κανένα οδηγικό βοήθημα, ούτε καν ABS, κάτι που φυσικά δεν θα ισχύσει στην Alpine παραγωγής που θα πρέπει να πληροί όλες τις νόρμες ασφαλείας της ΕΕ. Ακόμα κι έτσι, θα γίνει σημαντική προσπάθεια για συγκράτηση του βάρους που, μπορεί να μην φτάνει τα 880 kg του concept, θα είναι πάντως μικρότερο του ανταγωνισμού.

Μιλώντας για τον ανταγωνισμό, η Alpine κοιτάζει προς το Audi TT, από το οποίο θα είναι φτηνότερη, και την Porsche Boxster η οποία βρίσκεται σε άλλη κατηγορία τιμής. Θα είναι ωστόσο πολύ πιο σπάνιο και από τα δύο με την παραγωγή,που θα ξεκινήσει στα τέλη του 2016, να μην ξεπερνά τις 3.000 μονάδες το χρόνο και, εάν υπάρχει ζήτηση, να φτάνει το πολύ μέχρι τις 5.000.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube