Εκτός η Caterham από το σπορ μοντέλο της Alpine

Εκτός η Caterham από το σπορ μοντέλο της Alpine

Μετά την εξαγορά του μεριδίου της Caterham στην Alpine η Renault συνεχίζει μόνη της την πορεία προς το λανσάρισμά του το 2016.

Οι φήμες που ήθελαν την Caterham να αποσύρεται από την κοινοπραξία με τη Renault για την αναβίωση της Alpine επιβεβαιώθηκαν και επίσημα, με την εξαγορά του μεριδίου της από τη γαλλική εταιρία.

Έτσι η Renault συνεχίζει μόνη της την εξέλιξη του νέου σπορ μοντέλου της Alpine που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2016. Λέγεται μάλιστα ότι ο σχεδιασμός του έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90%, ενώ πριν το τέλος του καλοκαιριού θα έχει οριστικοποιηθεί και το εσωτερικό του.

Η Renault ανακοίνωσε ότι η λήξη της συνεργασίας της με την Caterham δεν θα επηρεάσει τη δουλειά κανενός από τους 300 εργαζόμενους στο εργοστάσιό της στη Dieppe της Γαλλίας, στο οποίο προς το παρόν κατασκευάζεται το Clio R.S. Αντίθετα εκπρόσωπος της Caterham παραδέχθηκε ότι στο κέντρο εξέλιξης της φίρμας στο Norfolk της Μ. Βρετανίας θα χαθούν κάποιες δουλειές.

Πάντως και η Caterham πρόκειται να παρουσιάσει το δικό της σπορ κουπέ δρόμου, το οποίο μάλιστα φημολογείται ότι είναι εντελώς έτοιμο εδώ και κάποιους μήνες. Και η δέσμευση που υπήρχε να παρουσιαστεί ταυτόχρονα με το αντίστοιχο μοντέλο της Alpine ίσως να ήταν η αφορμή για τη λήξη της συνεργασίας, αφού η Caterham μάλλον δεν έχει λόγο να περιμένει σχεδόν δύο χρόνια ακόμα.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube