Adventum Coupé: Ένα δίθυρο Range Rover με χειροποίητο αμάξωμα

Adventum Coupé: Ένα δίθυρο Range Rover με χειροποίητο αμάξωμα

Σε περιορισμένη παραγωγή 100 μονάδων από την Niels van Roij Design.

Αν το δίθυρο Range Rover της φωτογραφίας σας θυμίζει κάτι είναι επειδή έχει μεγάλη ιστορία. Όλα ξεκίνησαν από την έκθεση Γενεύης το 2018, όταν η Land Rover παρουσίασε το Range Rover SV Coupé ανακοινώνοντας περιορισμένη παραγωγή 999 μονάδων. Ένα χρόνο μετά η εταιρεία ακύρωσε τα σχέδιά της για την παραγωγή του μοντέλου, απογοητεύοντας όσους το είχαν ήδη παραγγείλει. Για να καλύψει αυτή τη ζήτηση, ο σχεδιαστικός οίκος Niels van Roij Design με έδρα το Λονδίνο έφτιαξε τη δική του εκδοχή για την μετατροπή του Range Rover σε δίθυρο - το Adventum Coupé - ανακοινώνοντας περιορισμένη παραγωγή 100 μονάδων. Και κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα, με την πρεμιέρα της έκδοσης παραγωγής!

Το αλουμινένιο αμάξωμα του Adventum SUV Coupé είναι σχεδόν ολοκαίνουριο, καθώς τα μόνα κοινά μέρη με το Range Rover είναι το καπό, τα εμπρός φτερά και η πόρτα του χώρου αποσκευών! Όλα τα υπόλοιπα κατασκευάστηκαν στο χέρι, με τη σχεδίαση να ακολουθεί πιστά το πραγματικό Range Rover SV Coupé.

Adventum Coupe

Το πρώτο αντίτυπο που κατασκευάστηκε έχει απόχρωση Arctic White στο εξωτερικό. Στην καμπίνα βρίσκουμε τέσσερα ανεξάρτητα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, οθόνες για τους πίσω επιβάτες, επενδύσεις από κόκκινο δέρμα, λεπτομέρειες από piano black και αλουμίνιο, χειροποίητο πάτωμα από ξύλο που εκτείνεται και στον χώρο αποσκευών και δύο δερμάτινες ομπρέλες.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο κορυφαίος κινητήρας 5,0 λίτρων με supercharger της JLR, ο οποίος αποδίδει μεταξύ 510 PS και 565 PS (ανάλογα με το όχημα-δότη).

Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε δικό σας ένα Adventum Coupé, τότε θα χρειαστεί μια προκαταβολή £43.500 (€48.378), με την τιμή του μοντέλου να ξεκινά από τα £235.000 (€261.261) προ φόρων. Σύμφωνα με την εταιρεία, χρειάζονται τουλάχιστον 6 μήνες για την κατασκευή του, ανάλογα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις κάθε ενός από τους 100 ιδιοκτήτες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube